Anasayfa Haber Çip Üreticileri Wi-Fi 7 Çipleri Geliştirmek İçin Hevesli

Çip Üreticileri Wi-Fi 7 Çipleri Geliştirmek İçin Hevesli

Çip üreticileri Wi-Fi 7

Qualcomm, MediaTek ve Broadcom, Wi-Fi 7 çiplerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

DigiTimes‘ın endüstri kaynaklarına dayandırarak paylaşmış olduğu rapora göre Broadcom, MediaTek ve Qualcomm gibi çip üreticileri Wi-Fi 7 (802.11be) çiplerini yakında piyasaya sürecek.

Bunlara ek olarak yine aynı raporda Qorvo ve Skyworks dahil olmak üzere diğer yonga üreticilerinin de Wi-Fi 7 çipleri için ön uç modellerde (FEM) dağıtımlarını geliştirmeye başladıkları da söyleniyor. Aynı zamanda MediaTek’in de sektörde öncelik sağlamak amacıyla hız kesmeden Wi-Fi 7 yongalarını geliştirmeye hazırlandığı da belirtilmiş.

DigiTimes’ın raporunda Wi-Fi 7 cihazlarının standartları olan IEEE 802.11be’nin de son sürümünün 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürülmeye planladığına da dikkat çekiliyor. Bu doğrultuda Wi-Fi-7 tabanlı ürünlerin 2024’ün ikinci yarısında kullanıcılarla bir araya gelmesi bekleniyor.

Ayrıca kaynaklar, yaklaşmakta olan Wi-Fi 7 teknolojisinin son derece yüksek verime sahip olduğunu ve 320 MHz bant genişliğine de ev sahipliği yaptığını ifade ediyor. Bunun haricinde yeni nesil kablosuz iletişim standardı hakkında bazı somut verileri de kullanıcılarla paylaşan endüstri kaynakları, Wi-Fi 7’nin Wi-Fi 6‘nın yaklaşık iki katı hızı desteklediğini ve 46 Gbps hıza ulaşmayı başardığının da altını özellikle çiziyor.