Anasayfa Haber Yeni watchOS 8 Uygulamaları Sızdı

Yeni watchOS 8 Uygulamaları Sızdı

watchOS 8 Uygulamaları

WWDC 2021 öncesinde yeni watchOS 8 uygulamaları hakkında bazı ipuçları ortaya çıktı.

iOS 15, watchOS 8, tvOS 15 ve macOS 12 hakkında detayların paylaşılacağı WWDC 2021 geliştirici konferansının başlamasına günler kala yeni watchOS 8 uygulamaları ortaya çıktı. Geliştirici Khaos Tian, App Store bildiriminin güncellendiğini ve birkaç gizemli uygulama paketine dair referanslar gördüğünü belirtiyor. Bunlar ise şu şekilde:

  • apple.NanoTips
  • apple.NanoContacts
  • apple.Mind
  • apple.findmy.finditems

“Nano” ifadesinin genellikle watchOS uygulamalarına atıfta bulunduğunu belirtiliyor. İpuçları (Tips) ve Kişiler (Contacts)’in iOS’taki mevcut uygulama ortamına benzer şekilde watchOS 8’de bağımsız uygulamalar olarak başlatılacağı düşünülüyor.

Diğer taraftan geçmişte Apple’ın zihinsel sağlık özellikleri üzerinde çalıştığı hakkında birkaç söylenti olduğunu da hatırlamak gerekiyor. Bu nedenle Zihin (Mind) bu alanda özel bir uygulama olabilir. Son olarak, şirketin bağımsız bir uygulama olarak öğeleri bulmak için destek başlatabileceğini öne süren Bul (Find My) da mevcut uygulamadan farklı olabilir. Son iki paket kimliğinin ilgili adlarında “Nano” içermediği göz önüne alındığında, bu iki uygulamanın hem iOS hem de watchOS’ta mevcut olması da muhtemel.

Tabii ki tüm bunlar şimdilik sadece spekülasyon. Tüm detayları ise 7 Haziran ile 11 Haziran arasında gerçekleştirilecek olan Apple etkinliğinde öğreneceğiz.