Anasayfa Haber iOS 14, Kullanım Oranı İle Rekor Kırdı

iOS 14, Kullanım Oranı İle Rekor Kırdı

iOS 14 kullanım oranı

Apple, iOS 14 yüklü iPhone modellerinin oranını açıkladı. iOS 14, açıklanan rakamlara göre kullanım oranı ile rekora imza attı.

WWDC 2021 konferansında iOS 15’i tanıtmaya hazırlanan Apple, etkinliğe çok az bir süre kalmışken iOS 14 kullanım oranı ile ilgili güncel verileri kullanıcılarla paylaştı. iOS 14 ve iPadOS 14’ün kullanım oranlarını açıklayan şirket, iOS 14’ün yükleme oranının rekor seviyeye ulaştığını bildirdi.

Şirket tarafından yayınlanan rapora göz atacak olursak, son dört yılda üretilen iPhone modellerinin yüzde 90‘ının iOS 14 işletim sistemini kullandığını görüyoruz. Bu bakımından neredeyse tüm iPhone modellerinin iOS 14 ile çalıştığına dikkat çeken firma, ayrıca son dört yılda üretilen iPhone modellerinin yüzde 8′inin iOS 13 ve geriye kalan yüzde 2‘lik kısmında daha eski iOS sürümlerini kullandığını bildiriyor.

iOS 14 kullanım oranı
iOS 14 kullanım oranı

Aynı zamanda piyasadaki tüm iPhone modellerinin iOS kullanım oranını da gözler önüne seren şirketin servis ettiği verilere göre, piyasadaki tüm iPhone modellerinin yüzde 85‘i iOS 14, yüzde 8‘i iOS 13, ve yüzde 7‘si de daha önceki iOS sürümlerini kullanıyor.

iPadOS cephesine geldiğimizdeyse bizleri yine benzer rakamlar karşılıyor. Apple tarafından paylaşılan tabloya göz gezdirecek olursak, son dört yılda piyasaya sürülen iPad modellerinin yüzde 91‘i iPadOS 14’ü kullanıyorken, yüzde 8‘i iPadOS 13’ü yüzde 1‘lik bir kesiminde halen eski iPadOS sürümlerini kullanmaya devam ettiğini görmekteyiz.

iPadOS 14 kullanım oranı
iPadOS 14 kullanım oranı

Yine aynı raporda piyasadaki tüm iPad modellerinin yüzde 79‘unun iPadOS 14, yüzde 9‘unun iPadOS 13 ve yüzde 12‘sinin de eski iPadOS sürümleriyle çalıştığı da gözler önüne seriliyor.