Anasayfa Haber Norton 360 ile Kripto Para Madenciliği Dönemi Başlıyor

Norton 360 ile Kripto Para Madenciliği Dönemi Başlıyor

Norton Crypto

NortonLifeLock, kullanıcıların doğrudan kendi platformları aracılığıyla kripto madenciliği yapmasına olanak tanıyan yeni bir özellik başlattı.

Antivirüs yazılım şirketi Norton, kullanıcıların kripto para madenciliği yapmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği güvenlik yazılımına eklemeyi planladığını açıkladı. Norton’un sunduğu yeni özellik, milyonlarca insanın yakında herhangi bir ek program yüklemeden kripto para madenciliği yapabilmesi anlamına geliyor. Şirket, Norton Crypto adlı yeni özelliğin, kullanıcıların bilgisayarlarını incelenmemiş yazılımları riske atmadan kripto para madenciliği yapmak ve nihayetinde gerçek para kazanmak için kullanmalarına izin vermeyi amaçladığını söylüyor.

Norton’un baş ürün sorumlusu Gagan Singh, “Kripto para madencilerine, bilgisayarlarındaki boşta kalma sürelerini güvenli ve kolay bir şekilde dijital para kazanma fırsatına dönüştürme olanağı sunan ilk tüketici siber güvenlik şirketi olmaktan gurur duyuyoruz” diyerek özelliği tanıttı. Yeni özelliğin, önümüzdeki haftalarda tüm Norton 360 müşterilerinin kullanıma sunulması hedefleniyor. Şirket ayrıca, mevcut kripto para madenciliği deneyimini de geliştirdiğini iddia etmekte. Bu doğrultuda Norton, “Yıllarca birçok kullanıcı, kripto para madenciliği arayışında risk almak zorunda kaldı, madenciliği yapabilmek için güvenliklerini devre dışı bıraktı ve makinelerinde kazançlarından sızabilecek ve hatta fidye yazılımı yükleyebilecek incelenmemiş kodlara izin verdi” diyor ve bu şartların değişeceğini belirtiyor.

Norton, kullanıcıların kişisel bilgisayarlarından şirkete ait bir madencilik havuzuna kaydolmaları gerektiğini söylüyor. Bu madencilik havuzu, kullanıcıların katılımlarının zamanlamasına ve katkılarıyla kredilendirdikleri hisse sayısına göre kullanıcılara periyodik olarak ödeme yapacak. Bu ödemeler, şirket tarafından oluşturulan Norton Crypto cüzdanına veya kullanıcı tarafından belirlenen kişisel bir cüzdana tahsis edilecek. Ancak, şirketin hüküm ve koşullarına göre, kullanıcıların tüm bu olanaklardan faydalanması için Norton’un, cüzdanlarına gönderilen toplam kripto paranın yüzde on beşini kendine almasını kabul etmeleri gerekiyor.