Anasayfa Haber Rainbow Six Serisinin Yeni Üyesi Rainbox Six Extraction Oldu

Rainbow Six Serisinin Yeni Üyesi Rainbox Six Extraction Oldu

Rainbow Six Extraction

Ubisoft, Rainbow Six serisinin yeni oyununu Quarantine yerine Rainbow Six Extraction olarak duyurdu.

Ubisoft, daha önce Rainbow Six Quarantine olarak duyurulan oyunun resmi adının Rainbow Six Extraction olacağını duyurdu. Oyun ilk kez E3 2019’da tanıtılmıştı. Devamında ortaya çıkan COVID-19 pandemisi nedeniyle oyunun lansman tarihi birkaç kez değişikliğe uğradı. Bu süreçte Ubisoft, insanların içinde bulunduğu karantina şartları nedeniyle oyunun ismini değiştirmeye karar verdi.

Ubisoft, geçtiğimiz günlerde Rainbow Six serisinin yeni oyununun 12 Haziran’daki E3 2021 etkinliğinde tanıtılacağını duyurdu. Bugün ise şirket, yeni oyunun resmi isminin Rainbow Six Extraction olarak belirlendiğini söylüyor. Oyun yapımcılarına göre oyunla ilgili değişen tek şey isim değil. Oyun, ilk tanıtıldığı günden bu yana olabildiğince geliştirilmiş.

Rainbow Six Extraction

Oyunun yapımcılarından Antoine Vimal du Monteil, ilk duyurudan bu yana oyunun oldukça büyüdüğünü söylüyor. Oyunu gün geçtikçe geliştirdiklerini ve bu sayede oyun deneyiminin temelini daha açık ve daha net hale getirdiklerini de sözlerine ekliyor. Buna göre oyundaki operatörler, ortak bir düşmana karşı birleşerek, bu düşmanın üstesinden nasıl gelineceğini öğrenecek ve düşmanı yok etme sürecinin her adımında birbirlerini kollayacak. Operatörlerin karşısında yer alan ortak düşman ise bir parazit olacak.

Kreatif Direktör Patrik Methe ise oyunu geliştirirken Rainbow Six Siege oyununu temel aldıklarını belirtiyor. Methe’ye göre oyundaki ana hedef kimsenin geride kalmamasını sağlamak. Bu doğrultuda oyuncular sürekli gelişen bir uzaylı tehdidi ile karşı karşıya kalacak ve bu nedenle sürekli taktikler geliştirerek bölümleri geçmeye çalışacak.

Son olarak oyunla ilgili görüntülere, aşağıdaki videolardan ulaşabileceğinizi belirtelim.