Anasayfa Haber Twitter’ın Ücretli “Süper Takip” Özelliği Yakında Başlayabilir

Twitter’ın Ücretli “Süper Takip” Özelliği Yakında Başlayabilir

Twitter

Twitter’ın uzun zamandır beklenen “Süper Takip” özelliğini başlatmaya yaklaştığı iddia ediliyor.

Twitter, bir süredir kullanıcı tabanından kar elde etmenin yolları üzerinde çalışıyor. Şirket bu doğrultuda, kısa bir süre önce Twitter Blue abonelik sistemini başlatmıştı. Şirket bunun haricinde, iOS ve diğer uygulamaların kullanımından para kazanabilmek için halen farklı yolları geliştirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda bu plan çerçevesinde yeni bir özellik olan “Süper Takip” sistemi duyurulmuştu. Yeni özellik duyurulduğunda henüz ne zaman kullanılacağı belli değildi ancak ortaya çıkan yeni bilgiler, bu özelliğin kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulabileceğini gösteriyor.

Twitter, araştırmacı Jane Manchun Wong tarafından Twitter’da paylaşılan görüntülere göre “Super Follows” yani “Süper Takip” programını başlatmaya hazırlanıyor. Yeni özellik, Şubat ayında yapılan bir toplantı sırasında analistler tarafından onaylanmıştı. Twitter’ın kullanıma sunmaya hazırlandığı Süper Takip özelliği, hizmeti kullananlar için ekstra unsurlar sağlıyor.

Twitter Android Telefon

Özelliğin sağladığı ekstra unsurlar, Süper Takipçiler için özel etiketler, Twitter hesabının kullanıcısına daha fazla erişim ile potansiyel olarak özel tweetler ve yalnızca aboneler tarafından görüntülenebilen diğer içerikleri barındırmakta. Bununla birlikte bir Twitter hesabının, Süper Takip özelliğini etkinleştirebilmesi için bazı gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Buna göre belirlenen kriterler arasında, kullanıcının en az 18 yaşında olması, başvurudan önceki son 30 gün içinde en az 25 tweet atmış olması ve en az 10.000 takipçisi olması yer alıyor.

Süper Takip özelliğini kullanan hesapların belirli bir kategoride içerik üretmesi gerekmekte. Bu içerikler arasında aile dostu içeriklerin yanı sıra yetişkinlere uygun içerik kategorisi de yer alıyor. Yeni özellik aynı zamanda birkaç içerik platormunu da destekleyecek. Bu platformlar arasında Patreon, Substrack, Twitch, YouTube ve Facebook yer alıyor.

Son olarak, Wong’un tweetinde yer alan ekran görüntülerine baktığımızda, yeni özelliğin kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulabileceğini belirtebiliriz. Ancak, halihazırda bu özelliğin ne zaman kullanılmaya hazır olacağı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.