Anasayfa Haber watchOS 8 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

watchOS 8 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

watchOS 8 özellikleri

Apple Watch akıllı saatler için watchOS 8 resmen duyuruldu. Peki, watchOS 8 özellikleri neler?

WWDC 2021 etkinliğinde Apple Watch akıllı saatler için watchOS 8 tanıtıldı. Peki, watchOS 8 özellikleri ile neler sunuyor?

watchOS 8 Özellikleri

watchOS 8 gelişmiş Nefes (Breathe) uygulaması sunuyor. Uygulama artık Farkındalık (Mindfulness) uygulaması olarak karşımıza çıkacak. Ek olarak, kullanıcıların Apple Watch’larıyla etkileşim kurma biçiminde iyileştirmeler dahil olmak üzere yepyeni özellikler sunuyor.

Solunum hızı artık uyku takibi sırasında ölçülecek. Fotoğraf saat yüzleri artık portre modundaki fotoğrafları kullanarak derinlik içerebilecek. Fotoğraflar uygulaması ise öne çıkan olaylar ve anılarla elden geçirilmiş durumda. Fotoğraflar artık Mesajlar ve Posta ile saatten de paylaşılabiliyor. Scribble artık el yazısı mesajlara emoji eklemenize izin verebiliyor.

iMessage‘daki uygulama rafı ise görsel arama ve fotoğraflara hızlı erişim sağlıyor. Bul uygulaması da artık akıllı saate ayrı bir uygulama olarak geliyor ve AirTag desteğine de sahip. Apple Watch ilk kez birden çok zamanlayıcı oluşturmanıza da izin veriyor.

Always-on artık Müzik, Harita ve Hesap Makinesi ile çalışabiliyor. İpuçları da Apple Watch’ta kendine yer bulmuş durumda. Apple Watch’tan Mesajlar üzerinden müzik paylaşımı da mümkün hale geliyor.

watchOS 8 Çıkış Tarihi

watchOS 8 bu yılın sonlarında kullanıcılar ile buluşacak. Geliştirici betası ise gün içerisinde yayınlanmış olacak.