Anasayfa Haber AMD FidelityFX Super Resolution RX 470 ve RX 480 İçin de Geliyor

AMD FidelityFX Super Resolution RX 470 ve RX 480 İçin de Geliyor

FidelityFX Super Resolution RX 470 RX 480

AMD FidelityFX Super Resolution teknolojisi, Radeon RX 470 ve RX 480 ekran kartlarında da çalışabilecek.

AMD, Computex 2021 etkinliğinde FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR) teknolojisini göstermişti. FSR, oyunların çok fazla işlem gücüne ihtiyaç duymadan daha iyi görünmesini ve daha iyi performans göstermesini sağlayan bir dijital yükseltme teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. FSR’nin uzun bir GPU listesiyle çalışacağı zaten biliniyordu. Öte yandan yeni bir Reddit gönderisi, Radeon RX 470 ve RX 480 ekran kartlarının da AMD FidelityFX Super Resolution ile çalışacağını duyurdu.

FSR, AMD’nin NVIDIA Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS)’ye bir yanıtı. Aradaki ciddi fark ise DLSS belirli NVIDIA donanımıyla sınırlıyken AMD FSR’nin çok çeşitli GPU’lar ile çalışabilmesi. AMD, FSR’nin RX 500 Serisinden Radeon RX 6000 Serisine kadar tüm en iyi GPU’lar tarafından destekleneceğini duyurmuştu. Bu özellik, Pascal tabanlı GTX 10 serisi donanım dahil olmak üzere bazı NVIDIA GeForce kartlarıyla da çalışabiliyor. RX 470 ve RX 480 desteği ile FSR, 2016 yılına kadar uzanan kartlarla çalışacak nitelikte.

Bazı durumlarda FSR, performans olarak ayarlanmış yerel çözünürlüğe kıyasla 3 kattan fazla daha iyi performans sağlayabiliyor. Yani üst düzey GPU’ları güçlendirirken eski donanımlara da yeni bir hayat kazandırıyor.

FSR, 22 Haziran 2021 tarihinde piyasaya sürülecek. Bu nedenle oyuncuların onu kullanmak için sadece birkaç hafta beklemesi gerekiyor.