Anasayfa Haber Apple, Yeni iOS Güncellemesi Yüklenene Kadar Güvenlik Güncellemeleri Sunacak

Apple, Yeni iOS Güncellemesi Yüklenene Kadar Güvenlik Güncellemeleri Sunacak

Apple, iOS 15 çıktıktan sonra iOS 14 için güvenlik güncellemelerini yayınlama devam edecek.

Apple, cihazları için büyük işletim sistemi güncellemelerini belirli bir yıllık programa göre yayınlıyor. Şirket için en iyi strateji ise ister yeni özellikler isterse de gelişmiş güvenlik yamalarını içeriyor olsun, bu güncellemeleri en kısa süre içerisinde kullanıcıların cihazlarına yüklemek. Ancak gerçek şu ki, bu değişiklikler bazen belirli uygulamalarda veya üçüncü taraf cihazlarda problemlere neden olabiliyor. Hatta bazı kurumsal kısıtlamalar, kullanıcıların hızlıca güncelleme yapmasını engelliyor da olabilir. Bunun yanında iOS’ta sıkça görüldüğü üzere güncellemede bazı eksikler veya hatalar bulunuyor olabilir. Apple bu nedenle genelde 0.1 güncellemelerini yayınlamakta.

Tüm bu sebeplerin doğrultusunda bazı kullanıcılar, mevcut yazılım sürümlerini değiştirmeye hemen yaklaşmıyor. Bu nedenle Apple, WWDC etkinliğinde tam da bu soruna çözüm olabilecek bir yeniliği duyurdu. Kullanıcılar artık, iOS 15 yayınlandığında bile iOS 14’ü kullanmaya devam edebilecek. Şirket, internet sitesinde yayınladığı önizleme blogunda durumla ilgili açıklama yapmış.

iOS 14 özellikleri hakkında her şey

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor; “iOS artık Ayarlar sekmesinde iki yazılım güncelleme sürümü arasında bir seçim sunuyor. En son özellikler ve en eksiksiz güvenlik güncellemeleri seti için piyasaya çıkar çıkmaz iOS 15’in en son sürümüne güncelleme yapabilirsiniz veya iOS 14’te devam edip bir sonraki ana sürüme yükseltmeye hazır olana kadar önemli güvenlik güncellemelerini almaya devam edebilirsiniz.”

Son olarak, Apple’ın yeni özellik nedeniyle iOS 14 için de güvenlik güncellemelerini kullanıcılara sunmayı taahhüt ettiğini belirtelim. Ancak bu güncellemelerin ne kadar devam edeceği konusunda bir bilginin bulunmadığını da ekleyelim.