Anasayfa Haber Google Stadia Artık Android TV’yi Destekliyor

Google Stadia Artık Android TV’yi Destekliyor

Google Stadia

Google Stadia, lansman tarihinden 18 ay sonra Android TV desteğini alıyor.

Google’ın video oyun platformu Stadia, Google’ın televizyon platformunu destekleyecek. Şirket, bu aydan itibaren Stadia’nın Android TV desteğine sahip olacağını duyurdu. Platform ilk etapta Google TV’li Chromecast, Hisense Android Smart TV’ler, Nvidia Shield TV, Nvidia Shield TV Pro, Walmart Onn FHD Streaming Stick ve UHD Yayın Cihazı, Philips 8215, 8505 ve OLED 935/805 Serisi Android TV’ler ve Xiaomi MIBOX3 ile MIBOX4 cihazlarında kullanılabilecek.

Google, listede bulunmayan Android TV cihazları için kullanıcıların deneysel desteği seçebileceklerini belirtiyor. Şirket, deneysel destek ile birlikte kullanıcıların, özelliği henüz geliştirme aşamasındayken deneyebileceklerini söylemekte. Bu sayede kullanıcılar, Android TV cihazlarında Stadia’yı deneyerek, video oyunlarını televizyonlarından oynayabilecek.

Google Stadia, 19 Kasım 2019’da piyasaya sunulmuştu. Platformunun en büyük özelliği bir bulut oyun hizmeti olması. Bu da oyunun internet üzerinden yayınlandığı ve bu nedenle grafik açısından yoğun olan oyunlar için de artık donanım gereksinimlere ihtiyaç duyulmadığı anlamına geliyor. Bu nedenle platform gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Google, Stadia desteğini bu şekilde daha fazla platform için genişletmeye devam edecektir.

Google Stadia AndroidTV

Stadia’yı halihazırda bir masaüstü platformda veya Android bir telefonda kullanan kullanıcılar, oyunları oynamak için her türlü Xbox veya PlayStation oyun kolunu kullanabiliyor. Ancak bu özellik henüz Android TV’ler için mevcut değil. Kullanıcıların, Android TV’lerde oyunları oynayabilmek için 100 $ fiyat etiketine sahip olan Stadia Premiere paketini satın alması gerekiyor. Bu paketin içinde Chromecast Ultra ve bir oyun kolu bulunmakta.

Bunun yanı sıra Stadia’yı Android TV’lerden birinde sorunsuz bir şekilde denemek için Wi-Fi bağlantısı yerine kablolu bir Ethernet bağlantısı tavsiye ediliyor. Google ayrıca, kullanıcıların halihazırda sahip olabileceği uyumlu bir Bluetooth denetleyicisini de kullanabileceğini belirtiyor. Ancak şirket henüz uyumlu cihazların belirli bir listesini yayınlamadı.