Anasayfa Haber iOS 15 Yeni Memoji Özelleştirme Seçenekleri Getiriyor

iOS 15 Yeni Memoji Özelleştirme Seçenekleri Getiriyor

iOS 15 Memoji

iOS 15 ile kullanıcılara birçok yeni Memoji özelleştirme seçeneği sağlanıyor.

Apple, WWDC 2021 etkinliği ile iOS 15 mobil işletim sistemini duyururken yeni Memoji özelleştirme seçenekleri hakkında da bilgiler paylaştı. Zaten etkinliğin tanıtımlarında da Memoji’lerin oldukça öne çıkartıldığını fark etmişsinizdir.

Memoji işlevi, Apple’ın iPhone X açılış konuşmasında tanıtmasından bu yana oldukça başarılı oldu. Yüzünüzle tepki vermek için TrueDepth sensörünü kullanan Memoji, yıllar içinde çok fazla ilgi gördü. Şirket, Memoji Çıkartmaları’nı tanıttığından beri Face ID’li bir iPhone’ları olmasa bile bu işlev tüm iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilir hale geldi.

Memoji’ler için yenilikler ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Giyim: Kullanıcılar artık Memoji’lerini tarzlarını, ruh hallerini veya mevsimi yansıtacak şekilde 40’tan fazla kıyafet seçeneğiyle özelleştirebilecek. Ayrıca, 3 farklı renk seçeneği seçilebilecek.
  • Yeni erişilebilirlik seçenekleri: Üç yeni erişilebilirlik seçeneği sayesinde kullanıcılar koklear implantlar, oksijen tüpleri veya yumuşak bir kaskla kendilerini temsil edebilecek.
  • Yeni çıkartmalar: Dokuz yeni Memoji çıkartması, bir shaka, bir el dalgası, bir ampul anı ve daha fazlasının gönderilmesine izin verecek.
  • İki farklı göz rengi: Artık sol göz ve sağ göz için farklı bir renk seçilebilecek.
  • Yeni gözlükler: Kalp, yıldız ve retro şekiller dahil olmak üzere üç yeni gözlük seçeneğiyle karakterler özelleştirilebilecek. Çerçeve ve cam rengi seçmek de mümkün.
  • Çok renkli şapkalar: Şapkalar için en fazla üç renk seçerek favori spor takımı veya üniversite temsil edilebilecek.