Anasayfa Makale Steam Hesap Açma Rehberi

Steam Hesap Açma Rehberi

Steam hesabı açmak için bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik!

Valve tarafından yayımlanan dijital oyun platformu Steam, gün geçtikçe birçok yeni kullanıcıyı ağına katıyor. Öte yandan bu popülerlik, Steam hesaplarına olan saldırıları da beraberinde getirmekte. İşte bu yüzden Steam’de hesap açma süreciyle ilgili gelecekte problem yaşamamanız adına sizlere sıfırdan hesap oluşturma ve devamındaki süreç ile ilgili bir rehber hazırladık. İşte Steam hesabınızı oluşturmak için yapmanız gerekenler:

Adım adım Steam hesabı oluşturma

Steam hesap oluşturma - Steam mağaza sayfası
Steam mağaza sayfası.

Steam’in ana sayfasına ulaşarak işleme başlıyoruz. Burada karşımıza mağaza sayfası çıkıyor. Üyelik işlemleri için sağ en üstte yer alan giriş yazısına tıklayarak devam edin. Giriş yapma ekranı sizi karşılıyor olacak. Burada hemen sağda yer alan “Steam’e katılın ve oynayabileceğiniz binlerce oyunu keşfedin. Ayrıntılı Bilgi” yazısının altında yer alan Steam’e Katılın kutucuğuna tıklayın.

Steam hesap açma ekranı
Steam üyelik ekranı.

İlk etapta e-posta ve ikâmet edilen ülke sorulacaktır. Eğer ki okurlarımız arasında Türkiye Cumhuriyeti ve/veya KKTC vatandaşı olup ikâmeti farklı bir ülke olan var ise mutlaka yaşadığı ülkeyi işaretleyerek işlemi tamamlamalı. Aksi hâlde oyun satın aldıktan sonra oluşabilecek sorunlardan siz sorumlusunuz.

Not: Hesabınızı açtıktan sonra çok yakın bir tarihte kalıcı olarak ülke değişikliği yapma ihtimaliniz varsa hesap açma işleminizi bir müddet erteleyin; aksi taktirde ülke değişikliği yaptığınızda Valve ile meşakkatli bir mağaza bölgesi güncelleme mücadelesi verebilirsiniz.

Son olarak, “13 yaşındayım veya 13 yaşından büyüğüm, Steam Abonelik Sözleşmesi ve Valve Gizlilik Politikası koşullarını kabul ediyorum.” yazılı kutucuğu da işaretleyerek mavi renkli Devam Et yazısına tıklayın.

  • Steam hesap oluşturma sürecinde 13 yaş altında olmanızdan dolayı hesabınıza uygulanabilecek işlemlerden siz sorumlusunuz.
Steap hesap açma formu
Hesabın oluşturulması için gereken bilgilerin girilmesi.

E-posta Doğrulama

Üye olabilmeniz adına e-postanıza gönderilen doğrulama mailini kontrol etmeniz gerekecek. Mail içeriği şu şekilde olacaktır:

Steam e-posta doğrulama.
Steam e-posta doğrulama.

Gönderici bilgileri:

Steam [email protected]

“Merhaba,
Yeni Steam hesabınızı oluşturma işlemine devam etmek için lütfen aşağıdan e-posta adresinizi doğrulayın.
e-posta adresimi doğrula”

Gönderici mail adını ve içeriğini kontrol etmeden kesinlikle tıklamayın. Her şeyden emin olduktan sonra e-posta adresimi doğrula diyerek üyeliğinizi tamamlayabilirsiniz. Açılan bir diğer sayfada, “E-posta doğrulandı. Yeni Steam hesabınızın oluşturulmasını tamamlamak adına lütfen hesap oluşturma penceresine geri dönün.
*Bu pencereyi gönül rahatlığıyla kapatabilirsiniz” diye bir mesaj göreceksiniz.

Steam E-posta doğrulandı

Steam Hesap Adınız

Akabinde tekrar diğer sekmeye geri dönüyoruz. Bu kısım çok önemli: Steam Hesap Adı ve parola oluşturma adımı. Steam Hesap Adı’nızı mutlaka bir kenara not edin. Bu asla değişmez ve hesabınızın olası çalınması durumunda iade almak için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Ayrıca tekrar hatırlatalım: Hesabınız ile oturum açmak için kullanıcı adınız ve şifreniz gerekli olacak. Gerekli kutucukları doldurduktan sonra Bitti diyerek devam edebilirsiniz.

Steam Hesap Adı

Tekrardan Steam ana sayfasına döndüğünüzü göreceksiniz. Fakat bu sefer sağ üstte bir kullanıcı adı ve soru işareti olan bir profil resminizin olduğunu görmeniz gerekiyor. Tıkladığınızda birkaç tane seçenek belirecek. Hesap detaylarına tıklayarak hesap ayarları sayfanıza ulaşın. Hemen hesabınıza telefon numaranızı kaydedip Steam Guard’ı da aktif etmenizi tavsiye ediyoruz.

Steam Hesap Detayları

Steam Guard

Bu sayede telefonunuza gelecek bir bildirim ya da mailinize gelecek iki aşamalı doğrulama koduyla hesabınıza daha güvenli erişebilirsiniz. Aktivasyon sonrası iletilen yedek kodunuzu saklayın. Telefon numaranızın iptal olması / değişmesi durumunda kaldırmak için lâzım olacaktır.

Yaşayabileceğiniz sorunlar olursa Technopat Sosyal‘e ücretsiz olarak kaydolup soru sorabilirsiniz.