Anasayfa Haber Donanım Yapılandırmaları, Radeon RX 6800M’in Performansını Düşürüyor

Donanım Yapılandırmaları, Radeon RX 6800M’in Performansını Düşürüyor

Jarrod’sTech adlı bir YouTuber, donanım yapılandırmalarının Radeon RX 6800M GPU’sunun performansını ciddi oranda düşürdüğünü söyledi.

AMD, geçtiğimiz hafta yüksek performanslı oyunları daha üst seviyelere taşıyacak olan Radeon RX 6000M Serisi mobil grafik işlemcilerini duyurmuştu. AMD’nin yeni nesil mobil grafik işlemcilerinin nasıl bir performans sergileyeceği merak edilirken, YouTuber JarrodsTech, AMD Radeon RX 6800M GPU‘sunun donanım yapılandırmalarından dolayı performansının yüzde 25 oranında düştüğünü gözler önüne serdi.

Asus’un kısa bir süre önce tanıtmış olduğu Radeon RX 6800M GPU’lu Asus ROG Strix G15 modelini inceleyen Jarrod’sTech, söz konusu dizüstü bilgisayarın grafik işlemcisinin performansının stok RAM yüzünden düştüğünü ifade etti.

G15 ile beraber gelen RAM’leri değiştirdikten sonra bir performans artışı elde ettiğini belirten Jarrod, Shadow of the Tomb Raider’da 102 FPS‘den 121 FPS‘ye kadar bir FPS artışına imza attığını söyledi.

Bunlara ek olarak ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition‘ı harici bir oyun monitörüne bağlayarak dizüstü bilgisayarın dahili grafik birimini (iGPU) devre dışı bırakan Jarrod, RAM değişikliği yapmadan harici monitör ile 17 FPS‘lik bir performans artışı elde ettiğini de belirtti. Aynı şekilde YouTuber, G15’in stok RAM’lerini değiştirdiğinde ve dizüstü bilgisayarı harici monitöre bağladığında da 33 FPS‘lik bir performans artışıyla karşı karşıya kaldığının da altını çizdi.

Tabi bu sorun sadece G15 Advantage Edition modeline özel değil. Aynı sorunun Lenovo Legion 5 Pro’da da yaşandığını dile getiren YouTuber, benzer işlemleri bu modele de uyarlayarak ciddi bir performans artışı elde ettiğini de vurguladı.