Anasayfa Haber En Küçük Mobil Görüntü Sensörü: Samsung ISOCELL JN1

En Küçük Mobil Görüntü Sensörü: Samsung ISOCELL JN1

Samsung ISOCELL JN1

Samsung ISOCELL JN1 endüstrinin ilk 0.64 mikrometre (μm) piksel görüntü sensörü olarak duyuruldu.

Samsung, sektördeki en küçük boyuta sahip olduğunu söylediği yeni bir mobil kamera sensörü duyurdu. Samsung ISOCELL JN1, hem ön hem de arka kameralar için 50 MP seçeneklerine sahip 0,64 μm piksellik bir görüntü sensörü.

Diğer yüksek çözünürlüklü kamera sensörleri gibi Samsung’un en yeni sensörü de dört bitişik 0,64μm pikseli tek bir 1,28μm pikselde birleştiren bir piksel gruplama teknolojisi kullanıyor. Bu da daha parlak 12,5 MP görüntüler yakalamak için düşük ışık koşullarında ışık hassasiyetinin dört kat artırılması anlamına geliyor. Samsung, ISOCELL 2.0 teknolojisi sayesinde ışık duyarlılığında yüzde 16’lık bir iyileşme olduğunu söylüyor.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Şirket, ürünün 1/2.76 inçlik optik formatının, sensörün ultra geniş veya telefoto kamera modüllerinde kullanılmasını mümkün hale getirdiğini ifade etmiş. Ayrıca, kamera modülünün yüksekliğindeki yüzde 10’luk azalma ile kamera çıkıntısını en aza indirilmesi sağlanabiliyor.

Sensör, Smart-ISO sistemiyle parlak ortamlarda düşük ISO modunu kullanarak parlak ortamlarda ayrıntıları ve düşük ışık ayarlarında yüksek ISO’yu kullanarak görüntüdeki paraziti en aza indirerek dinamik aralığı artırmaya yardımcı olabilir. ISOCELL JN1, saniyede 60 kare hızında 4K çözünürlüğe veya 240 FPS’de Full HD’ye kadar videolar da çekebilecek nitelikte.

Şu anda seri üretimde olan sensörün akıllı telefonlara dahil edilmesinin muhtemelen çok uzun sürmeyeceğini tahmin edebiliriz.

Diğer taraftan Samsung, 8nm RF çip teknolojisi için geliştirme sürecini de tamamlamış durumda.