Anasayfa Haber Google Doodle’ı, UEFA Euro 2020 Tasarımına Büründü

Google Doodle’ı, UEFA Euro 2020 Tasarımına Büründü

euro 2020

Google’ın en son doodle’ı, UEFA Euro 2020 turnuvasının başlangıcını kutluyor.

Avrupa’dan 24 ülkenin katılacağı, Avrupa’nın en prestijli uluslararası turnuvası UEFA Euro 2020 bugün başlıyor. Turnuvaya ilgili şimdiden başlamış durumda ve Google da futbolseverlerin ilgisini çekebilmek adına bugün başlayacak olan UEFA Euro 2020’yi kutlamak için arama ana sayfası doodle’ını güncelledi. Doodle’ın adı, “UEFA Euro 2020” olarak belirlendi. İçeriğinde ise bir park ve parkın ortasında bulunan bir futbol sahası yer alıyor. Ayrıca, sahada maçların başlangıcını temsil eden bir düdük de bulunuyor. Bu futbol sahasının üstünde Google’ın logosu yer almakta. Google’ın logosundaki bir “O” harfi ise futbol topu şeklinde tasarlanmış. Aynı zamanda sahanın etrafında çeşitli yapıların yer alıyor oluşu da Euro 2020 ile birlikte ilk kez 51 maçın Avrupa genelinde birden fazla şehirde yapılacağını vurgulamakta.

Google’ın arama ana sayfasında doodle’a tıklandığında, kullanıcıların karşısına maçların programını gösteren UEFA Euro 2020 arama sayfası çıkıyor. Kullanıcılar buradan canlı sonuçları ve geçmiş maç sonuçlarını takip edebilecekler. Ayrıca Google, yeni doodle ile ilgili bir gönderi de yayınladı. Google gönderisinde; “UEFA Euro 2020 zamanı geldi! 1960’tan beri dünya çapındaki futbol taraftarları için temel bir turnuva olan Avrupa Şampiyonası, bu yıl tarihte ilk kez, Avrupa’daki ev sahibi şehirlere yayılıyor. Toplamda 11 şehir, 51 adet maça ev sahipliği yapacak. Maç takvimi, Roma’daki en büyük spor tesisi olan Stadio Olimpico’da Türkiye ve İtalya arasında oynanacak bir maçla başlıyor. Peki, Euro 2020 şampiyonu kim olacak ve bu yılki Henri Delaunay kupasını kim evine götürecek? Öğrenmek için önümüzdeki ay içinde bizi takip edin. Tüm yarışan takımlara bol şans!” ifadelerini kullanmış.

Google Doodle Euro 2020

Euro 2020 turnuvası, normalde geçtiğimiz yıl yapılması gereken bir turnuvaydı. Ancak, COVID-19 salgının getirdiği karantina şartları nedeniyle turnuva bir yıl ertelendi. Bu nedenle adı Euro 2020 olsa da turnuva 2021’de gerçekleştiriliyor. Turnuvada A Milli Futbol Takımımız da yer almakta. Öyle ki turnuvanın açılış mücadelesi de Roma’da İtalya ile yapacağımız maç olacak. Milli takımımız, yeni bir jenerasyon ile turnuvada iddialı bir durumda. Umuyoruz ki, milletçe beklediğimiz sonuçları alacaklar ve yüzümüzü güldürecekler.

Son olarak, Google’ın yeni doodle’ının Kanada, Rusya, Hindistan ve tüm Avrupa ülkelerinde kullanılabilir olduğunu ancak ABD, Afrika, Avustralya, Grönland ve diğer bazı bölgelerde mevcut olmadığını belirtelim.