Anasayfa Haber WordPress 5.8, WebP Desteğiyle Daha Hızlı Olacak

WordPress 5.8, WebP Desteğiyle Daha Hızlı Olacak

WordPress 5.8 WebP desteği

WordPress 5.8, WebP görüntü formatı desteğini de beraberinde getiriyor. Bu görüntü formatının WordPress tabanlı internet sitelerini daha da hızlandıracağı söyleniyor.

WebP desteği ilk olarak Google tarafından Eylül 2010 oluşturuldu. Google’ın geliştirmiş olduğu bu görüntü formatı kaliteyi korurken aynı zamanda diğer formatlara kıyasla çok daha yüksek bir sıkıştırma oranı sağlıyor. WordPress cephesinden de bu konuyla ilgili önemli bir hamle geldi. Yapılan açıklamaya göre Temmuz 2021’de yayınlanacak olan WordPress 5.8 WebP görüntü formatı desteğini de beraberinde getirecek.

WebP görüntü formatı, PNG’ye kıyasla yüzde 26, JPEG’e kıyasla da yüzde 25-34 oranında daha küçük bir dosya boyutuna sahip. Yeni WordPress sürümüyle birlikte WordPress altyapılı internet sitelerine eklenecek olan bu görüntü formatı, görsellerin boyutunu önemli ölçü de küçültecek. Böylece sayfa açılış hızları da önceki sürümlere kıyasla daha da artacak. Aynı zamanda WordPress kullanıcıları bu özellik sayesinde daha fazla bant genişliği tasarrufu da sağlayabilecekler. Yeni sürümle beraber WordPress’e dahil olacak olan söz konusu görüntü formatı da yetkililerin söylediğine göre otomatik olarak etkinleştirilebilecek.

WebP desteğini de beraberinde getirecek olan 5.8 güncellemesinin 20 Temmuz‘da yayınlanması bekleniyor. Ayrıca önümüzdeki ay yayınlanacak olan güncellemenin bazı iyileştirmeleri ve geliştirmeleri de site sahiplerine sunacağı ifade ediliyor.