Anasayfa Haber Xiaomi’nin 200W Hızlı Şarj Teknolojisi Pil Kapasitesini Azaltıyor

Xiaomi’nin 200W Hızlı Şarj Teknolojisi Pil Kapasitesini Azaltıyor

Xiaomi’nin duyurduğu 200W hızlı şarj desteği, pil kapasitesini oldukça hızlı bir şekilde azaltacak.

Xiaomi, geçtiğimiz ay 200W kablolu hızlı şarj teknolojisini duyurmuştu. Şirket böylelikle, birkaç telefonda halihazırda mevcut olan ultra hızlı 120W çözümlerinin bile üzerinde büyük bir adım atmış oldu. Üretici, bu çözümün 4.000 mAh pili yalnızca sekiz dakikada doldurabildiğini söylüyor. Ancak hal böyleyken, hızlı şarj avantajının uzun vadeli bir maliyeti ve dezavantajı olduğu da ortaya çıktı.

Xiaomi bugün Weibo hesabında bir Soru-Cevap etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında sorulan sorulardan biri, 200W şarjın zaman içinde pil sağlığını nasıl etkilediği ile ilgiliydi. Şirket, sorulan bu soruya cevaben 200W’da 800 şarj ve deşarj döngüsünün, pilin orijinal kapasitesini %80 seviyesine düşürdüğünü söylüyor. 800 döngü, iki yıldan fazla bir süreye tekabül etmekte. Bu da, 4.000 mAh pil kapasitesi olan bir telefonun, bu yöntemle iki yıl şarj edildikten sonra 3.200 mAh pil kapasitesine veya bundan biraz daha fazlasına sahip olacağı anlamına geliyor.

Xiaomi 200W Hızlı Şarj

Bu durum, Oppo’nun geçtiğimiz yıl açıkladığı 125W hızlı şarj çözümüyle karşılaştırılabilir. Oppo, 125W şarjla 800 döngünün, pil kapasitesini %80’e düşüreceğini söylemişti. Bununla birlikte firma, daha önce de halihazırda kullanılmakta olan 65W çözümünün, pil kapasitesini yalnızca %91’e düşürdüğünü belirtmişti.

Xiaomi, pil ömrü için Çin düzenleyici standardının 400 döngüden sonra %60 kapasitesine düşmesi olarak belirlendiğini iddia ediyor. Ancak bu değer de kullanıcıların cihazlarına her zamankinden daha uzun süre bağlı kaldığında, akıllı telefon pil sağlığı açısından hızlı bir düşüş gibi görünmekte. Öyle ki bu standart, 4.000 mAh pil kapasitesi olan bir telefonun yaklaşık bir yıllık şarjdan sonra 2.400 mAh kapasiteye düşmesi anlamına geliyor.