Anasayfa Haber Age of Empires 4 Çıkış Tarihi Açıklandı

Age of Empires 4 Çıkış Tarihi Açıklandı

Age of Empires 4 çıkış tarihi

Age of Empires 4 çıkış tarihi Xbox ve Bethesda’nın E3 2021 konferansında açıklandı.

Forza Horizon 5‘ten Starfield‘a,STALKER 2‘den Battlefield 2042 oynanış videosunda kadar birçok duyuruya ev sahipliği yapan Xbox ve Bethesda konferansında, ayrıca Age of Empires 4 çıkış tarihi de duyuruldu. İlk günden Xbox Game Pass’e eklenecek olan oyunun çıkış tarihi de 28 Ekim 2021 olarak belirlendi.

Age of Empires IV E3 2021 Fragmanı

Gerçek zamanlı strateji denilince akla gelen ilk yapımlardan biri olan Age of Empires dördüncü oyunu ile karşımıza çıkıyor. PC platformu için çıkış yapacak olan oyun, paylaşılan bilgilere göre yeni nesil oynanışa ve 4K desteğine sahip olacak. Ayrıca 8 farklı uygarlığın yer aldığı oyunda, karanlık çağlardan Rönesans’a kadar 500 yıllık bir tarihe yayılan 35 görevle 4 farklı hikayeyi deneyimleyeceğiz. Bu dört farklı hikayeyle şehirler oluşturacak, kaynaklarımızı ve ordumuz yönetebileceğiz.

Bunlara ek olarak E3 2021 konferansında yayınlanan fragmanda deniz savaşlarını, her türlü at, deve ve fil süvarisinin yanı sıra Joan of Arc gibi bazı önemli tarihi şahsiyetleri de görüyoruz. Ayrıyeten geliştirici stüdyo tarafından yapılan açıklamaya göre serinin dördüncü oyununda 7 kişiye kadar arkadaşlarımızla PVP ve PVE çok oyunculu modlarında da mücadele edebileceğiz.