Anasayfa Haber Starfield Çıkış Tarihi Resmi Olarak Duyuruldu

Starfield Çıkış Tarihi Resmi Olarak Duyuruldu

Starfield çıkış tarihi bir süredir devam eden sızıntıların ardından Xbox’ın E3 2021 sunumu sırasında açıklandı.

Starfield çıkış tarihi Xbox ve Bethesda’nın E3 2021 konferansında açıklandı. Bethesda Game Studios’un ilk olarak E3 2018’de duyurduğu uzay temalı RPG oyunu, 11 Kasım 2022 tarihinde Xbox Series X, Series S ve PC platformları için çıkışını gerçekleştirecek. Aynı zamanda Microsoft’un açıklamasına göre söz konusu oyun diğer Microsoft oyunlarında olduğu gibi ilk günden Xbox Game Pass‘te yer alacak.

Bethesda Game Studios’un 25 yıl sonra oluştuğu ilk evren olarak karşımıza çıkan Starfield, günümüzden yüzyıllar sonrasını konu alıyor. Bethesda’nın Creation Engine 2 motoruyla geliştirilen oyunda bizleri dipsiz bucaksız evren karşılıyor.

Uzaydaki son bir grup kaşife odaklanan oyun hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. Ancak, kısa bir süre önce The Washington Post tarafından yayınlanan ayrı bir videoda Bethesda, uzay temalı RPG oyununu ”oynamayı hayal ettiğimiz bir oyun” olarak tanımlıyor. Tabii, hemen yukarıda da belirtiğimiz gibi Bethesda’nın yeni oyunu ile ilgili bildiklerimiz bunlarla sınırlı. Fakat, geliştirici stüdyonun önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntıyı oyuncularla paylaşması bekleniyor.

Starfield E3 2021 Fragmanı