Anasayfa Haber Chia Çiftçiliği, WD ve Seagate’i HDD Üretimini Hızlandırmaya Yönlendiriyor

Chia Çiftçiliği, WD ve Seagate’i HDD Üretimini Hızlandırmaya Yönlendiriyor

Chia Coin çiftçiliğine olan büyük ilgi, Western Digital ve Seagate’i harekete geçirdfi.

Sabit disklere olan talep, Chia Coin çiftçiliği nedeniyle son zamanlarda fırladı. Bu da HDD stok problemlerine neden oldu ve perakende fiyatları rekor seviyelere ulaşıyor. Seagate ve Western Digital, sabit disklere olan talebi karşılamak amacıyla, yüksek kapasiteli HDD’lerinin üretimini hızlandırıyor. Bu zaman alan bir süreç. Bununla birlikte, hiçbir şirketin yakın vadede üretim kapasitelerini artırmak için acil bir planı yoktu. Yani Chia çılgınlığı devam ederse, depolama birimindeki kıtlıklar bir süre daha devam edecek.

Hard disk üreticileri, sürücülerin büyük çoğunluğunu uzun vadeli anlaşmalar kapsamında büyük müşterilere satıyor. Seagate, HDD üretiminin %30’unu distribütörler ve perakendeciler aracılığıyla satarken, Western Digital ise %40’ını dağıtım kanallarını kullanarak sağlıyor.

Seagate ve Western Digital, SSD’lerin popüler hale gelmesinden sonra, son yıllarda HDD üretim kapasitesini azaltmıştı. Normal şartlarda mevcut üretim kapasitesi bile piyasanın istediği talebi karşılamaya yetiyordu. Ancak mevcut sabit disk taleplerini karşılamak için her iki HDD üreticisi de, üretimi artırmayı planlıyor.

Son olarak, her iki şirketin de Chia çiftçiliğinden gelen talebi karşılamak için yeni bir fabrika veya üretim hattı inşa etmek gibi bir planı olmadığını belirtelim.