Anasayfa Haber Xiaomi, Üç Yeni Akıllı Telefon Tasarımının Patentini Aldı

Xiaomi, Üç Yeni Akıllı Telefon Tasarımının Patentini Aldı

Snapdragon 870 işlemcili Xiaomi Mİ 10S

Xiaomi’nin yeni patentleri, şirketin gelecekteki akıllı telefon tasarım özelliklerine işaret ediyor.

İlginç ve özgün tasarımlar için patentler almasıyla tanınan Xiaomi, üç yeni tasarım için yeni patentlerini tescilledi. Şirketin aldığı son patentler, diğerlerine nazaran oldukça normal görünümlere sahip. LetsGoDigital tarafından tespit edilen belgelere göre Çinli firma, üç yeni akıllı telefon tasarımı için dosyalarını hazırlıyor.

Ortaya çıkan ilk tasarım, gelecekteki bir amiral gemisini öngörmekte. Tasarım ayrıca, Samsung Galaxy S21 serisine benzer bir konumda bir kamera modülü kullanıyor. Aynı zamanda, kamera kurulumu dört adet sensörden oluşuyor ve bu kurulum, telefonun arka kısmının oldukça büyük bir bölümünü kaplıyor. Tüm bunların yanı sıra, telefonun sağ alt köşesine monte edilmiş ve uzun bir girinti ile çevrili bir USB-C bağlantı noktası da yer almakta.

Xiaomi Patent

Xiaomi’nin ikinci tasarımı, iki büyük sensör ve üç ek kamera elemanı ile oval bir kamera dizisi içeriyor. Ancak, bunların üç kamera mı yoksa iki kamera ve bir flaş mı olduğu henüz belli değil. Bununla birlikte, ortaya çıkan bu tasarım aynı zamanda kamera modülünün yanında uzanan dikey bir çizgiye de sahip. Bu çizgi, görsel bir unsur olabilir ancak patent çizimleri bu konuda da net bir fikir sahibi olmamızı engellemekte.

Xiaomi Patent

Ortaya çıkan son tasarım ise patenti alınmış tasarımlar arasındaki en gizemli tasarım olarak dikkat çekiyor. Bu tasarım ile ilgili, üstte büyük bir kamera ve altında da iki ek sensörünün bulunduğunu bilmekteyiz.

Xiaomi Patent

Şirket, bu tasarımlar için Mart 2021’de patent başvurusunda bulunmuş. Bu da tasarımların aktif olarak geliştirildiği anlamına geliyor. Xiaomi’nin önceki patentleri, dönen ekran altı kameralar ve hoparlör-akıllı telefon karışımlarını içermekteydi. Bu nedenle, şirketin bu tasarımlarını halihazırda akıllı telefonlarda görmemiz oldukça uzak. Ancak, yeni alınan bu patentlerde yer alan tasarımlar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Yine de Xiaomi’nin hangi modelinin bu tasarımları destekleyeceği veya şirketin bunlardan herhangi birini kısa süre içinde kullanmayı planlayıp planlamadığı henüz belli değil.