Anasayfa Haber Google Servisleri Honor Akıllı Telefonlara Geri Dönüyor

Google Servisleri Honor Akıllı Telefonlara Geri Dönüyor

Google servisleri Honor akıllı telefonlara geri dönüyor

Yapılan resmi açıklamaya göre Google Servisleri Honor akıllı telefonlara geri dönüyor.

Huawei’ye karşı uygulanan ambargo kararından sonra Honor cihazlarında da Android lisansı iptal edilmişti. Fakat geçtiğimiz yıl Huawei’den ayrılan Honor böylece Amerika’nın yaptırımlarının dışında kalmış ve yeniden cihazlarında Google Servisleri’ne yer vermesinin önü açılmıştı. Bugün de Honor sözcüsü önemli bir açıklama da bulundu. Şirketin sözcüsünün açıklamasına göre Google Servisleri Honor akıllı telefonlara geri dönüyor.

Cihazlarının Google uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştırıp çalıştırmayacağına yönelik Google’ın Play Protect güvenlik incelemesinden ve uyumluluk testinden geçtiğini belirten şirket, ayrıca uyumlu cihazlarında yakında Google’ın uygulamalarını yeniden desteklemeye başlayacağını müjdeledi.

Google Servisleri Honor

Ancak şirket halihazırda piyasada bulunan hangi Honor modellerinin GMS desteğini alacağını açıklamadı. Fakat şirketin yakın zaman içerisinde Google servislerini çalıştıracak olan modellerinin listesini kullanıcılarla paylaşması bekleniyor.

Böylelikle bir süredir Google servislerinden mahrum olan Honor tablet ve akıllı telefon kullanıcıları, Google hizmetlerine erişebilecek ve Google Play Store, Google Haritalar, Gmail, YouTube gibi uygulamaları da cihazları yeniden üzerinden kullanabilecekler.