Anasayfa Video Eaton 3S 700VA UPS Kesintisiz Güç Kaynağı İncelemesi

Eaton 3S 700VA UPS Kesintisiz Güç Kaynağı İncelemesi

Farklı tasarımıyla ve uygun fiyatıyla dikkat çeken Eaton 3S 700VA modelini yakından inceledik.

Kesintisiz güç kaynaklarının alışılmış tasarımının dışında bir yapıya sahip olan Eaton 3S 700VA, ilginç özelliklerle donatılmış. Eaton bu modeli kullanıcılara iki farklı boyda ve iki farklı güç seçeneğiyle sunuyor. Biz daha düşük batarya kapasitesine sahip olan sekiz prizli modeli inceledik.

Tasarım

Bu UPS stand-by özellikli, yani şebeke gerilimi kesilirse pile geçiş yapıyor. Arada saniyenin çok küçük bir kısmı kadar gecikme olması bu tür modellerde normal, ancak ev kullanıcılarının çalışmasını etkileyecek türden değil.

Bu model hayli küçük fiziksel boyutlara sahip. TV sehpalarının altına ya da arkasına koyup, kablo karmaşasını gizleyebiliyorsunuz. İstenirse arka tarafında duvara montaj için aparat da var.

Fansız ve düşük gürültülü çalışan bu UPS devreye girdiğinde aralıklarla çalan alarm seslerini Eaton UPS Companion uygulaması ile kapatabilmek mümkün. Böylece tam sessiz bir çalışma sağlanabiliyor.

Teknik Özellikler

UPS üzerindeki prizler işlevlerine göre ayrılmış. 450 ve 550VA modellerde 3 priz sadece akım korumalı, diğer 3 priz de UPS’e bağlı. 700 ve 800 VA’lık modellerde bu prizlerin sayısı 4’e çıkıyor.

700 ve 850 VA’lık modellerde 2 adet 1 amper güç verebilen USB şarj yuvaları mevcut. Tek yuva kullanıldığında 5v 2A alınabiliyor, iki yuva aynı anda kullanıldığında yuva başına 5v 1A’e düşüyor.

Telefon ve DSL hat koruması için RJ11 yuvası unutulmamış. Yüksek akım koruması için 10 amperlik dahili sigorta ve sigortayı sıfırlamak için reset tuşu bulunuyor.

Durum ışığı, güç tuşu ve cihazın çalışmasıyla ilgili tüm yuvalar cihazın altına konumlanmış.

Cihazda kurşun-asit tipte aküler kullanılıyor ve bunların ömrü dolduğunda değiştirilmesi de kolaylaştırılmış. Altındaki kapağı açıp uygun başka bir aküyü takmak gayet kolay.

Eaton UPS Companion

Cihazın arkasındaki USB-B portuyla Windows ve Mac aygıtınıza bağlantı yaparak kalan pil miktarını görebiliyorsunuz. USB kabloyu takar takmaz Windows görev çubuğunda pil şarj miktarı görüntülenebiliyor.

Eaton UPS Companion uygulamasıyla daha ileri seviye kontroller de mümkün. Pilin yüzde kaç şarj olduğu, elektrik gitmesi durumunda mevcut pil seviyesi ile kaç dakika çalışabileceği, UPS’ten anlık çekilen güç miktarı gibi bilgiler görülebiliyor.

Ayrıca ani voltaj dalgalanmalarında UPS’in devreye girmesini istediğiniz eşiği, UPS’in çalışma voltajını (220, 230, 240v), pil seviyesi kaça düştüğünde kapanma işleminin uygulanacağını seçebiliyorsunuz. Uygulama ayrıca günlük, haftalık, aylık enerji tüketim miktarını hesaplayabiliyor.

IEC 61643-11 düşük voltaj dalgalanmalarına karşı koruma standardıyla uyumlu.

Testler

Multimetreyle yaptığımız ölçümlerde UPS Companion’da seçtiğimiz çıkış voltajını doğru bir şekilde alabildik. Voltaj çıkışı stabil, büyük dalgalanmalar görülmüyor.

Akıllı prizimizle toplam çekilen güç miktarını ölçüp, Eaton UPS Companion ile karşılaştırdığımızda ikisinin de uyuştuğunu gördük.

700 VA’lık model yaklaşık 250-300 W arası güç tüketen masaüstü bilgisayarımızı 10 dakika kadar çalıştırmayı başardı. Bu da dosyalarımızı kaydetmek ve bilgisayarımızı güvenle kapatabilmek için fazlasıyla yeterli bir süre.

Sonuç Değerlendirmesi

Eaton 3S 700VA modeli UPS özellikle evindeki elektronik cihazlara akım koruması sağlamak, bilgisayarda çalışırken ani elektrik kesintileri yüzünden dosya kaybetmekten kurtulmak isteyen ev kullanıcıları için tasarlanmış. Çok sayıda akım korumalı priz sağlaması, istendiğinde duvara asılabilmesi gayet güzel tasarım detayları.

Bu UPS modelinin bir diğer önemli artısı da sessiz çalışabilmesi. İstendiğinde alarm sesini de kapatarak tamamen ev ortamının huzurunu korumak mümkün.

Bir diğer önemli avantajı ise piyasada kolayca bulunabilecek akülerle kolayca akü değişimi yapmaya imkan sağlaması. Bu sayede batarya ömrü dolduğunda cihazınızı kolayca yenilemek mümkün olacaktır.

Ancak kullanılan kurşun-asit akülerin bir de dezavantajı mevcut. Bu tür aküler boşaldıklarında tekrar dolmaları biraz zaman alıyor. Bu modeldeki akünün sıfırdan dolması yaklaşık 5-6 saat alıyor. Ancak nadiren elektrik kesintisi yaşayan bir ev kullanıcısı için bu pek sorun olmayacaktır.

Son olarak Eaton tarafından düzenlenen bir de kampanyanın olduğunu sizlere duyurmak isteriz. Bu kampanyaya katılmak için aşağıdaki bağlantıdan formu doldurup Eaton 3S modellerinden birini sipariş ettiğinizde, Eaton size bir de Akım Korumalı Priz – Protection Box hediye ediyor!

Technopat Eaton 3S UPS Kampanyası İçin Tıklayın!