Anasayfa Haber AMD Radeon 21.6.1 Sürücüsü Çıktı

AMD Radeon 21.6.1 Sürücüsü Çıktı

AMD Radeon 21.6.1

AMD Radeon 21.6.1 sürücüsü, Windows 7/8/8.1 ve Polaris öncesi GPU’lar için desteği sonlandırıyor.

AMD tarafından Haziran ayının ilk ekran sürücüsü güncellemesi yayınlandı. AMD Radeon 21.6.1 hem olumlu hem de bazı kullanıcılar için olumsuz bir güncelleme olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Radeon Software 21.6.1 sürücüsü, AMD’nin daha önce duyurduğu gibi şirketin FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR) görüntü yükseltme teknolojisine destek ekliyor.

AMD, FSR desteğinin bugün belirli oyunlara geleceğini belirtiyor. Çıkışta destek sunulan oyunlar arasında ise 22 Racing Series, Anno 1800, Evil Genius 2, Godfall, KingShunt, Terminator: Resistance ve The Riftbraker gibi isimler bulunuyor. Tabii ki bunlara yakında daha fazlası eklenecek.

Oyun desteği tarafında ise sürücü, Dungeons and Dragons: Dark Alliance için optimize edilmiş durumda. Yakın zamanda piyasaya sürülen RDNA 2 tabanlı RX 6800M dizüstü bilgisayar GPU’su için de destek ekleniyor. Öte yandan sürücü, 6700M için destek göstermiyor. Sürücü çeşitli düzeltmeler de sağlıyor. Bunların başında ise AMD Cleanup uygulamasının yarattığı sorun için düzeltme geliyor.

Uyumluluk açısından önceki sürümlere kıyasla bu sürücüde büyük bir değişiklik mevcut ve bu eski kurulumları çalıştıran birçok Radeon kullanıcısı etkileyecek cinsten. 21.6.1 sürücüsü, Windows 8.1 ve Windows’un önceki sürümleri için desteği sona erdiriyor ve Polaris öncesi kartları desteklemiyor. Yani sürücü sadece Windows 10 64 bit işletim sistemi ve Radeon RX 400 serisi veya daha yeni grafik kartlarıyla uyumlu.

AMD Radeon 21.6.1, Radeon Software uygulaması üzerinden indirilebildiği gibi AMD web sitesinden de kolayca elde edilebiliyor.