Anasayfa Haber AMD RDNA 2 GPU’lu Samsung Exynos İşlemci Temmuz’da Piyasaya Sürülebilir

AMD RDNA 2 GPU’lu Samsung Exynos İşlemci Temmuz’da Piyasaya Sürülebilir

AMD RDNA 2 GPU'lu Samsung Exynos işlemci

Sektörün güvenilir kaynaklarından biri olan Ice Universe,  AMD RDNA 2 GPU’lu Samsung Exynos işlemcinin Temmuz ayı içerisinde resmi olarak lanse edileceğini ileri sürdü.

Samsung, bu yılın başlarında AMD grafiklerini amiral gemisi Exynos işlemcilere getireceğini duyurmuş, ancak söz konusu işlemcinin tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamamıştı. Son sızıntılarda bahsi geçen AMD GPU’lu yeni Exynos işlemcisinin Haziran ayında piyasaya sürüleceği ileri sürülse de, bugün güvenilir kaynaklar tarafından önemli bir rapor yayınlandı. Sektörün güvenilir isimlerinden biri olan Ice Universe’nin servis ettiği bilgilere göre, AMD RDNA 2 GPU’lu Samsung Exynos işlemcisinin lansman tarihinin ertelendiğini ve söz konusu işlemcisinin Temmuz 2021’de tanıtılabileceğini görüyoruz.

Hatırlayacağınız üzere AMD CEO’su Dr. Lisa Su, bir sonraki amiral gemisi Exynos işlemcisinin AMD RDNA 2 grafiklerini içereceğini doğrulamıştı. Özellikle mobil oyunculuğu bambaşka bir boyuta taşıyacak olan GPU’nun daha yüksek doğrulukta grafikler ve iyileştirilmiş güç verimliliği sunmak için ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme gibi gelişmiş özelliklere de ev sahipliği yapacağı ifade edilmişti.

Bildiğiniz gibi Samsung’un Exynos işlemcileri her ne kadar iddialı özellikleriyle ön plana çıkıyor olsa da, Snapdragon işlemcilere kıyasla özellikle GPU tarafında zayıf bir performans sergiliyor. Hatta Galaxy S21 modellerine güç veren Exynos 2100 performans ve verimlilik konusunda ön plana çıkmayı başarmış, ancak Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisi gibi bir performans artışına imza atamamıştı.

Görünen o ki Samsung, yaklaşmakta olan Galaxy S22 modelleriyle beraber bu durumu tam tersine çevirmeyi hedefliyor. Yeni nesil amiral gemisinde RDNA 2 temelli Exynos işlemcilere yer vermeyi planlayan şirket, ayrıca grafik performansı konusunda da rakibi Qualcomm’u geride bırakmayı hedefliyor.