Anasayfa Haber ASUS TUF Dash F15 Yakında Satışa Çıkacak

ASUS TUF Dash F15 Yakında Satışa Çıkacak

ASUS TUF Dash F15

ASUS, 11. Nesil Intel i7 işlemci ve RTX 3060 ekran kartlı yeni laptopu TUF Dash F15’i piyasaya sürüyor.

ASUS, CES 2021’de duyurduğu TUF Dash F15‘i yakında satışa çıkartacak. Güncelleme: Yazımız yayınlandığında ASUS TUF Dash F15 modeli Türkiye’de satışa çıktı.

İnce ve hafif bir yapıya sahip olan dizüstü bilgisayar, üst seviye donanımıyla fark yaratıyor. Peki özellikleri neler?

İnce ve hafif tasarımlı oyun bilgisayarı

TUF Dash F15, LED’le aydınlatılmış WASD tuşu, açılı fan ızgaraları ve ekran kapağındaki TUF logosu ile dikkat çekiyor. Gövde rengi olarak beyaz ve gri kontrastı oluşturulan laptop, 2 kg ağırlığa ve 2 cm’nin altında bir kalınlığa sahip. Bu yönüyle hem çalışma ortamına hem de ev ortamında oyun amaçlı kullanmaya uygun bir cihaz oluyor.

ASUS TUF Dash F15

Cihazın dayanıklılık tarafında da MIL-STD-810H testlerinden geçtiğini belirtmek gerek.

11. Nesil Intel İşlemci ve RTX 3060 Ekran Kartı

ASUS TUF Dash F15, ince ve hafif kasasında beklenenin üstünde bir performans vadediyor. Ultrabook’larda alışık olduğumuz bu fiziksel ölçütler, artık üst seviye donanımları barındırır hale geliyor.

Laptop, 11. Nesil Intel Core ailesinden i7-11375H işlemci barındırıyor. Bu işlemciye de oyuncular için üst seviye bir ekran kartı olan RTX 3060 eşlik ediyor. ASUS, bu donanımlara ek olarak, her türlü kullanım amacına uyması için RAM miktarını 32 GB seviyesinde tutmuş. Cihazla birlikte 1 TB’a kadar boyutlara ulaşan SSD yapılandırmasına yer verildiğini de belirtelim.

ASUS TUF Dash F15 ayrıca bir süre sonra yükseltme yapmak isteyen kullanıcılar için ideal bir seçenek. Cihazın alt tarafındaki kapak kolayca sökülerek hem SSD/HDD hem de RAM yükseltmesi yapma seçeneği sunulmuş. Bu da ince tasarımlı laptoplarda çok görmediğimiz bir durum.

144 Hz Full HD ekran

ASUS TUF Dash F15, donanımlarının gerekliliklerini karşılayan bir cihaz olmuş. Soğutma sistemi ile de öne çıkan laptopun ekranı, oyuncular için artık bir standart haline gelen yüksek yenileme hızlarını destekliyor. 15.6 inç boyutlarında olan söz konusu panel, 144 Hz tazeleme oranına sahip.

Kendi kendini temizleyen soğutma sistemi

ASUS TUF Dash F15 soğutma sistemi

Üst seviye donanımları soğutmak oldukça meşakkatli. ASUS da burada kendi kendini temizleyen ve 4 fan çıkışına sahip bir soğutma sistemi tasarlamış. Soğutma sistemi büyük bir ısı dağıtıcısı üzerinde 5 adet ısı borusundan oluşuyor. 83 kanatlı fanlar, kendi kendini temizlemesini sağlayan bir sisteme sahip. Böylece toz bakımı süresi de geciktirilmiş oluyor.

76 Whr batarya ve Type-C şarj desteği

ASUS TUF Dash F15, 76 Whr değerinde bir bataryaya sahip. Type-C üzerinden şarj edilebilen bu batarya, tam şarj ile 16 saat kullanım vadediyor. Bu değer, oyun bilgisayarı olarak değerlendirildiğinde oldukça başarılı.

Gürültü engelleme özellikli ses sistemi

ASUS, orta segment cihazıyla birlikte kullanıcı deneyimini de önemsemiş. Cihazın üzerinde bulunan stereo ses sistemi, yapay zeka desteğiyle birlikte gürültü engelleme özelliğine sahip. Ayrıca DTS:X Ultra 7.1 sanal surround desteği de yer alıyor.

Windows 10 ile Geliyor

windows 10 logo

Günümüzde birçok laptop yüksek maliyet sebebiyle Linux tabanlı işletim sistemleri ile geliyor. Ancak ASUS burada kullanıcıların deneyimini iyileştirmek ve memnuniyetini sağlamak amacıyla yeni TUF Dash F15 modelini lisanslı Windows 10 işletim sistemi ile satışa sunuyor.