Anasayfa Haber Facebook’a, Canlı Ses Odaları Özelliği Geliyor

Facebook’a, Canlı Ses Odaları Özelliği Geliyor

Facebook Android Karanlık Mod

Facebook, doğrulanmış hesapları olan tanınmış kişilerin canlı ses odaları başlatmasına ve başkalarını konuşmaya davet etmesine izin verecek.

Facebook, kullanıcıları platformunda etkileşimde tutmak ve yükselen rakiplerle rekabet etmek için Pazartesi günü ABD’de, podcastler ve canlı ses akışları başlatıyor. Şirketin, geçtiğimiz Nisan ayında, Clubhouse benzeri bir özelliği aktif etmeye hazırlandığı bildirilmişti. Uygulama, doğrulanmış hesapları olan tanınmış kişilerin canlı ses odaları başlatmasına ve başkalarını konuşmaya davet etmesine izin vereceklerini söyledi. Ancak özellik ilk başta, ABD’deki kullanıcılar için aktif olacak. Önümüzdeki günlerde ise diğer pazarlara da yayılmaya başlayacak.

Facebook uygulamasının başkanı Fidji Simo, Pazartesi günkü bir blog yazısında, “ABD’de kullanıma sunulan Canlı Ses Odaları ve podcastler, ses yolculuğumuzun sadece bir başlangıcıdır” diyor. Bu doğrultuda, Facebook’un sesli sohbetler için yenilikler getireceğini söylemek mümkün. Ancak podcastlerin, diğer sosyal medya gönderileriyle kıyaslandığında daha zor denetlendiğini eklemek gerekir. Nisan ayında ses akışlarına geçmeyi planladığını açıklayan şirket, koyacakları kuralların canlı ses ve podcastler için geçerli olacağını ve herkesin rahatsız edici materyalleri bildirebileceğini belirtiyor.

Facebook Twitter Instagram Hack

Şirket ayrıca, hazırlanan bir açıklamasında, “Daha geniş bütünlük ve güvenlik çalışmalarımız ve zararlı içeriği proaktif ve otomatik olarak belirlemek için oluşturduğumuz araçlar, harika yapı taşlarıdır. Ancak, daha fazlasını öğrendikçe teknolojiyi ve süreçleri yeniliklere uyarlamayı planlıyoruz.” diyerek kullanıcılara da bir yol haritası çizmekte. Facebook bununla birlikte, hem insan moderatörler hem de makine öğrenimi tarafından yapılacak olan politikaları uygulayabilmeyi hedefliyor.