Anasayfa Haber Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası ve Çözümü

Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası ve Çözümü

Google Sürekli Olarak Duruyor

Android cihazınızda Google Sürekli Olarak Duruyor hatası alıyorsanız bunun için iki farklı çözüm yolu bulunuyor.

Android akıllı telefon kullanıcıları “Google sürekli olarak duruyor” şeklindeki bir hatadan dolayı bir çökme döngüsü içerisine düşmüş durumda. Samsung, Sony, Xiaomi, Google ve Motorola markalı cihazlarda ortaya çıkan açılır pencere, çökmelerin nedeni gibi görünen Google uygulamasına atıfta bulunuyor gibi görünüyor. Google, dün gece otomatik olarak binlerce akıllı telefona yüklenen ve hatayı da beraberinde getiren Google uygulamasında bir güncelleme yayınladı.

Google uygulaması en son haber başlıklarına ve tahminlere, Google web aramalarına, çevirilere ve daha fazlasına giden bir kısayol vazifesi üstleniyor. Ek olarak uygulama, Android arayüzünü aracınızdaki bilgi-eğlence sistemine getiren Android Auto, eller serbest AI yardımcısı Google Asistan, Google Podcast’ler ve daha fazlası dahil olmak üzere işletim sistemi etrafındaki bir dizi başka temel uygulamaya da güç sağlıyor. Bu uygulamanın yaşattığı aksaklıklar diğer bahsi geçen uygulamaların da sorun çıkartmasına sebep oluyor.

Google Sürekli Olarak Duruyor Çözümü

Google resmi bir yama sunana kadar şu an için bu hatadan kurtulmak için iki farklı çözüm yolu mevcut. Bunlardan ilki sorunu ortadan kaldırdığı görünen Google uygulaması 12.24 beta’yı indirmek için kayıt olmak. Bunun için çökme sorunu yaşayan Android cihazında Google Play Store’a gidip Google uygulaması listesine gitmeniz ve “Beta’ya Katılın” başlıklı bir başlık görene kadar aşağı kaydırarak “Katıl”a dokunmanız yeterli. İndirmek işlemi içinse Play Store uygulamasında profil resminize dokunun, ardından Uygulamaları ve Cihazları Yönet > Son Güncellemeleri Gör > Mevcut Güncellemeler > Güncellemeleri Kontrol Et’i takip edin ve “Güncelle” seçeneğine dokunun.

Diğer seçenek ise sorun çıkaran güncellemeyi telefonunuzdan kaldırmayı kaldırmak. Öte yandan, önceki bir sürümüne geri dönmek, Google Podcasts uygulamasında indirilen bölümleri de kaldıracak ve sizi Google Asistan’ı yeniden kurma sürecinden geçmeye zorlayacak. Bunun için Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler > Tümünü Gör’e gidin. Ardından, “Google” listesini görene kadar aşağı kaydırın, ekranın sağ üst köşesindeki menü simgesini tıklayın, ardından “Güncellemeleri Kaldır”a dokunun.

Diğer taraftan Apple CEO’su Tim Cook’un Android iOS’tan 47 kat daha tehlikeli dediğini hatırlatalım.