Anasayfa Haber iPhone 13 Pro ile 1 TB Depolama Seçeneği Sunulmayabilir

iPhone 13 Pro ile 1 TB Depolama Seçeneği Sunulmayabilir

iPhone 13 1 TB depolama seçeneği

Son araştırmalara göre iPhone 13 Pro’nun 1 TB depolama seçeneğine sahip olmayacağı iddia ediliyor.

Daha önceden yayınlanan raporlarda iPhone 13 Pro modellerinin 1TB depolama alanıyla beraber geleceği ve serinin tüm modellerinin LiDAR tarayıcıya sahip olacağı ileri sürülmüştü. TrendForce da Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone 13 serisine ilişkin araştırma sonuçlarını yayınladı. Yayınlanan rapora göre iPhone 13 Pro 1 TB depolama seçeneğine sahip olmayacak. Ayrıca serinin Pro olmayan modellerinde de LiDAR tarayıcıya yer verilmeyecek. Bunun yerine Apple daha çok iPhone 12 ile sunduğu özellikleri geliştirmeye odaklanacak.

Ayrıca yayınlanan raporda iPhone 13 modellerinin fiyatına ve bazı teknik özelliklerine de değiniliyor. Bu doğrultuda serinin iPhone 13 Mini, iPhone 13, 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinden oluşacağını söyleyen kaynak, Mini modelinde 700 dolardan başlayan etiket fiyatıyla satışa sunulacağını belirtiyor.

Bu bilgilere ek olarak Apple’ın bazı bileşen yükseltmelerine de imza atacağı söyleyen kaynak, iPhone 13 Pro ikilisinde 120Hz yenileme hızına sahip olan AMOLED (LTPO) panellere yer verileceğini iddia ediyor. Aynı zamanda çentik boyutunun da iPhone 13 serisiyle birlikte küçüleceği yeniden dile getirilmiş.

Üretim konusuna da değinen analistler, artan aşılama oranları ve karantinaların hafifletilmesi sayesinde Apple’ın bu yıl içerisinde toplamda 223 milyon adet iPhone üreteceğini de tahmin ediyor. Araştırmaya göre söz konusu bu cihazların yaklaşık yüzde 39’u da iPhone 13 serisinden oluşmakta.