Anasayfa Haber iPhone Telefonlar İçin Yeni Bir Wi-Fi Güvenlik Açığı Bulunmuş Olabilir

iPhone Telefonlar İçin Yeni Bir Wi-Fi Güvenlik Açığı Bulunmuş Olabilir

iPhone Wi-Fi

Oluşan bir hatayla birlikte iPhone Wi-Fi bağlantısı kalıcı olarak kapanıyor. Ancak bunun güvenlik açığı olma ihtimali de var.

Bir iPhone kullanıcısı, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte cihazının Wi-Fi özelliğinin kapandığını dile getirdi. Tek çözüm yolunun ise fabrika ayarlarına dönmekten ibaret olduğu biliniyor. Ek olarak Carl Schou, bu hatanın kaynaklanmasına neden olan ağ adının %p%s%s%s%s%n olduğunu söylüyor. Yaptığı paylaşımda: “iPhone’um WiFi işlevini kalıcı olarak devre dışı bıraktı. Ne yeniden başlatmak ne de ağ adını değiştirmek sorunu çözmez.” dedi.

Başka bir Twitter kullanıcısı, Ayarlar->Genel->Sıfırla’ya gidip ardından “Ağ Ayarlarını Sıfırla”yı seçerek sorunu çözebileceğini söyledi. Bunun üzerine paylaşımı yapan Carl Schou, teşekkür ettiği bir paylaşım daha yaptı. Schou’nun Wi-Fi adına neden bu kadar garip bir isim verdiğini herkes merak edebilir. Bu konuda Schou bu ismin bir hacker grubuna ait olduğunu söyledi. Bununla birlikte Apple’ın bu durumu bilip cihaza tedbir uyguladığı düşünülüyor.

Bu isimde bir ağ gördüğünüzde bağlanmamaya özen gösterin. Şaka bir yana bilmediğiniz ağlara bağlanmamanız konusunda pür dikkat olmakta fayda var. Çünkü Wi-Fi yoluyla pek çok bilginiz karşı tarafa kolayca geçebilir.