Anasayfa Haber DirectStorage API için Windows 11 Şart Olacak

DirectStorage API için Windows 11 Şart Olacak

Windows 11 DirectStorage API

DirectStorage API teknolojisini kullanmak isteyenler mutlaka Windows 11 işletim sistemine geçmek zorunda olacak.

Microsoft tarafından merakla beklenilen Windows 11 işletim sistemi duyuruldu. Şirketin Windows 11’in oyun için şimdiye kadarki en iyi Windows olmasına da önem verildiğinin altı çiziliyor. İşletim sistemi AutoHDR ile birlikte Xbox uygulaması da ön yüklü olarak gelecek. En önemli yeniliklerden birisi olan yeni DirectStorage API için de Windows 11 kullanmanın mecburi olacağı paylaşılmış durumda.

Microsoft bir blog gönderisi ile “Yüksek performanslı bir NVMe SSD ve uygun sürücülerle Windows 11, Xbox Series X ve Xbox Series S’de bulunan Xbox Velocity Architecture’ın bir parçası olarak öncülük ettiğimiz DirectStorage adlı çığır açan teknoloji sayesinde yeni oyunları çok yakında her zamankinden daha hızlı yükleyebilir.

Yalnızca Windows 11 ile kullanılabilen DirectStorage ile oyunlar, CPU’yu boğmadan varlıkları grafik kartına hızla yükleyebilir. Bu, uzun yükleme süreleri olmadan yıldırım hızlarında oluşturulan inanılmaz ayrıntılı oyun dünyalarını deneyimleyeceğiniz anlamına gelir. “DirectStorage Optimize Edilmiş” Windows 11 PC’ler, bu harika deneyimi sağlamak için gereken donanım ve sürücülerle yapılandırılmıştır.” ifadelerine yer veriyor.

Bu arada Windows 11, aynı Windows 10’da olduğu gibi ücretsiz bir yükseltme teklifi olarak sunulacak. Yine de DirectStorage API’sinden yararlanmak istiyorsanız, hemen Windows 11’e geçmeniz gerekecek.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM: 4 gigabayt (GB)
Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir.

Windows 11 Home’da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekir.

Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.