Anasayfa Haber iOS Kullanıcıları Artık Instagram Hikayelerine Tweet Ekleyebilecek

iOS Kullanıcıları Artık Instagram Hikayelerine Tweet Ekleyebilecek

Twitter artık iOS kullanıcılarının tweetleri Instagram Hikayelerinde paylaşmasına izin veriyor.

Twitter, iOS uygulamasının herkesin Instagram hikayelerinde hızlı ve kolay bir şekilde tweet paylaşmasına izin verecek şekilde güncellendiğini duyurdu. Bu özellik, iOS paylaşım sayfasını kullanarak çalışıyor. Kullanıcıların, herhangi bir tweetin altındaki paylaşım simgesine dokunması ve uygulamalar listesinden “Instagram Hikaye” seçeneğini seçmesi yeterli. Instagram’a girdikten sonra, tweet yeniden boyutlandırılabiliyor, yeniden konumlandırılabiliyor ve standart metin, çıkartma, müzik ve ek açıklama seçenekleriyle süslenebiliyor.

Elbette, her zaman tweetlerin ekran görüntüsünü alma ve bunları Instagram’da hikaye olarak paylaşmak için manuel olarak yükleme seçeneği bulunuyordu. Ancak yeni arayüz, bu süreci çok daha kolay hale getiriyor. Bununla birlikte yeni özellik, henüz yalnızca metin ve resim tabanlı tweetlerle çalışıyor gibi görünüyor. İçinde video barındıran bir tweet, hikayeye eklenmeye çalıştığında verimli bir sonuç henüz alınamıyor.

Twitter Instagram Entegrasyon

Instagram’da tweet paylaşmak bu şekilde kolaylaştırılsa da, Instagram içeriğini Twitter’da paylaşmak hala oldukça zor. Twitter’da bir Instagram bağlantısı gönderildiğinde önizleme kartı oluşmuyor ve gönderi yalnızca düz bir URL olarak görünüyor. Bu durum, 2012’de ortaya çıktı ve yakın bir zamanda da geri dönüş belirtisi olduğunu söylemek mümkün değil.

Son olarak, özelliğin henüz yalnızca iOS kullanıcıları için aktif olduğunu belirtelim. Bu bakımdan Twitter’ın Instagram ile bu entegrasyonunu, Snapchat ile entegrasyonuna benzetmek oldukça mümkün. Tıpkı geçtiğimiz sene yayınlanan Snapchat entegrasyonu gibi bu yeni özelliği de Android kullancıları henüz kullanamıyor.