Anasayfa Haber Windows 11, Oyuncular İçin Geliştirmeler Sunuyor

Windows 11, Oyuncular İçin Geliştirmeler Sunuyor

Game Pass Windows 11

Windows 11, diğer yeniliklerin yanı sıra, oyuncular için de geliştirmeler barındırmakta.

Microsoft, bugün gerçekleştirilen etkinlikte Windows işletim sisteminin yeni sürümü Windows 11’i tanıttı. Yeni sürüm, beraberinde birçok değişikliği de getirmekte. Bu değişikleri barındıran alt başlıklardan biri de oyun deneyimi. Windows 11, tüm yeniliklerinin yanında, oyuncular için de sevindirici haberleri içeriyor.

Bu bağlamda ilk göze çarpan yenilik, Otomatik HDR desteği. Windows 11, Otomatik HDR desteği ile daha önce yalnızca Standart Dinamik Aralık (SDR) kullanan DirectX 11 veya üstü üzerine kurulu oyunlara, otomatik olarak Yüksek Dinamik Aralık (HDR) sunuyor. HDR, desteklenen bir oyunun, çok daha geniş bir parlaklık değeri ve renk yelpazesi oluşturmasını sağlayarak görüntüye ekstra bir zenginlik ve derinlik hissi veren bir teknoloji. Şirket, bu teknolojiyi, Xbox Series X/S’deki oyunculara tanıttıkları ve olumlu tepkiler aldıklarını belirtiyor. Bu nedenle Windows’un yeni sürümünde Otomatik HDR desteği, PC oyuncuları için de aktif olacak.

Windows 11’in getirdiği yeniliklerden bir diğeri de DirectStorage özelliği. Yeni özellik, yüksek performansı NVMe SSD ve uygun sürücüler ile oyunları, CPU’yu boğmadan hızla grafik kartına yüklemeyi hedefliyor. Böylelikle, uzun yükleme süreleri olmadan, oyunlar çok daha hızlı bir şekilde yüklenebilecek. Şirket, DirectStorage Optimize Edilmiş Windows 11 PC’lerin, yeni deneyimi sağlamak için gereken donanım ve sürücülerle yapılandırıldığını belirtiyor.

Xbox Game Pass Şubat 2021Microsoft son olarak, Windows 11’de yerleşik olarak bulunacak Xbox uygulamasından bahsediyor. Windows’un yeni sürümünde yerleşik olarak bulunacak olan Xbox uygulaması, Xbox Game Pass’e erişimi kolaylaştıracak. Şirket, Xbox Game Pass’e olan ilginin artması için her geçen gün yeni oyunları portföyüne eklemeye devam ediyor. Şirket ayrıca, bu yıl Game Pass’e eklenen bazı büyük oyunların yenilerinin de önümüzdeki günlerde listeye ekleneceğini belirtiyor.

Son olarak Microsoft’un, yeni Windows 11’in oyun deneyimi konusunda şimdiye kadarki en iyi Windows sürümü olduğunu iddia ettiğini belirtelim.