Anasayfa Haber Windows 11 Sadece 64 Bit Olabilir

Windows 11 Sadece 64 Bit Olabilir

windows 11

Microsoft, bugün duyuracağı Windows 11’de 32-bit sürümünü sunmayabilir.

Yazılım devi Microsoft, bugün bir etkinlik düzenleyecek. İptal edilen Windows 10X sonrasında Windows 11 hamlesi yapacak olan şirket, karşımıza birçok yenilikle çıkacak. Kullanıcı deneyimine odaklanan Microsoft’un, yeni işletim sistemiyle birlikte bazı donanımsal kısıtlamalara gideceğini düşünüyoruz.

Windows XP 64-bit Edition’dan bu yana hem 32-bit hem de 64-bit seçeneği sunan Microsoft, Windows 11 ile birlikte yalnızca 64-bit sürümü sunmaya başlayabilir. Bu desteğin hem x86 hem de ARM mimarileri için geliştirilen özel sürümlerde de sonlanacağını belirtelim.

Günümüzde artık kişisel olarak da kurumsal olarak da güncel ve modern mimariler kullanıldığından, 32-bit sürümün iptal edilmesi çok da sorun teşkil etmeyecektir. Zira 4 GB belleği bile adresleyemeyen bu yapı, hem performans bakımından hem de uygulama desteği bakımından oldukça gericiydi.

Ayrıca kullanıcıların yanlışlıkla 32-bit sürümü kurması da bu hamleyle birlikte ortadan kalkıyor. Yine başka bir artısı ise, artık ISO dosyalarının eskisi kadar büyük yer kaplayamayacak olması.

Son olarak, Windows 11’in nasıl görüneceğini ve hangi özelliklere sahip olacağını bugün 18:00’de düzenlenecek etkinlikle birlikte göreceğimizi belirtelim.