Anasayfa Haber Microsoft Teams, Windows 11’e Entegre Edildi

Microsoft Teams, Windows 11’e Entegre Edildi

Microsoft Teams Grup Sohbeti Limiti 250

Microsoft Teams uygulaması, Windows 11’de varsayılan olarak yüklü geliyor.

Microsoft Teams, yaklaşmakta olan Windows 11 sürümüne entegre edildi. Şirketin bugünkü Windows 11 tanıtım etkinliği sırasında konuşan Panos Panay, Windows 11’de Teams toplantıları oluşturmanın ve bunlara katılmanın nasıl daha kolay ve daha hızlı olacağı ile ilgili ayrıntıları bizlere sundu. Uygulama, Windows 11 görev çubuğunda belirgin bir şekilde yer alacak ve işletim sistemine entegre edilecek. Kullanıcılar, diledikleri zaman görev çubuğundaki Teams logosundan, kendilerini sessize alabilecek veya geri açabilecek.

Microsoft, Windows 11’deki yeniliklerin anlatıldığı blog yazısında, “Artık Windows, Android veya iOS üzerinde, platform veya cihaz ne olursa olsun her yerde, listenizdeki tüm kişilerle metin, sohbet, ses veya video aracılığıyla anında bağlantı kurabilirsiniz. Diğer uçta bağlandığınız kişi Teams uygulamasını indirmediyse, yine de iki yönlü SMS yoluyla bu kişiyle bağlantı kurabilirsiniz.” diyerek, uygulamanın yeni Windows sürümündeki işlevinden bahsediyor.

Windows 11 Home kurulumu

Microsoft Teams uygulaması, oluşan pandemi şartları nedeniyle son zamanlarda oldukça ilgi gören bir uygulama haline geldi. Öyle ki, uygulama geçtiğimiz yıl Ekim ayında 115 milyon, bu yıl Nisan ayında ise 145 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşmıştı. Hizmet, kısmen bu ilginin neticesinde ara sıra tökezlemeler ve kesintiler yaşasa da Microsoft, uygulamanın kullanıcını deneyimini iyileştirmek için elinden geleni yapıyor. Şirket ayrıca, Mayıs ayında Teams’in ücretsiz tüketici sürümünü de başlatmıştı. Bu ayın başında ise, bu yıl uygulamaya gelecek yeni bir “ön sıra” düzeninin önizlemesi yapılmıştı.

Böylelikle artık, Windows 11 sürümünü kullanan kullanıcıların, Microsoft Teams kullanmak isterlerse, harici bir indirme yapmalarına gerek kalmadığını söyleyebiliriz.