Anasayfa Haber Windows 11 ile Birlikte Microsoft Office Tasarımı da Değişiyor

Windows 11 ile Birlikte Microsoft Office Tasarımı da Değişiyor

Microsoft Office tasarımı Windows 11

Yayınlanan blog yazısıyla birlikte Windows 11 ile değişecek olan Microsoft Office tasarımı gözler önüne serildi.

Microsoft, Windows 11 işletim sistemi üzerindeki tüm sır perdesini 24 Haziran tarihinde düzenlemiş olduğu lansmanla beraber kaldırdı. Lansman sırasında arayüz konusunda bazı değişikliklere imza attığını söyleyen yazılım devi, ayrıca yayınlamış olduğu blog yazısında Microsoft Office tasarımı üzerinde yapmış olduğu değişiklikleri de detaylandırdı.

Yayınlanan blog yazısına bakacak olursak, yazılım devinin 2017 yılından beri geliştirmekte olduğu yeni Fluent tasarım dilinin Office uygulaması tarafından da benimsendiğini görüyoruz. Yapılan arayüz değişiklikleriyle beraber daha modern ve akıcı bir arayüze kavuşan Office uygulamasından, hemen aşağıdaki görselden de görebileceğiniz gibi alışagelmiş klasik şerit arayüzü kaldırılmış. Kaldırılan bu arayüzün yerini de daraltılabilir şerit menüsü almış.

Yeni Microsoft Office tasarımı
Yeni Microsoft Office tasarımı

Bunlara ek olarak arayüz tasarımda köşeleri daha yuvarlak hale getiren şirket, blog yazısında Office uygulamasının karanlık mod dahil olmak üzere varsayılan sistem temasıyla eşitlendiğine de değiniyor.

Windows 11 Çıkış Tarihi

Arayüz yeniliklerini de beraberinde getirecek olan Windows 11’in çıkış tarihi hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak, yazılım devi yeni işletim sistemini 2021’in son aylarına doğru yayınlamayı planlıyor. Şirketin konuyla ilgili açıklaması da şöyle:

“Kademeli olarak kullanıma sunulacak olan yükseltme planının, henüz kesin olmamakla birlikte 2021 yılının son aylarında başlayacağı ve 2022 yılında da devam edeceği öngörülmektedir.”