Anasayfa Haber Parallels Desktop, Mac İçin Windows 11 Üzerinde Çalışıyor

Parallels Desktop, Mac İçin Windows 11 Üzerinde Çalışıyor

Parallels Desktop Windows 11

Parallels Desktop, Mac bilgisayarlara Windows 11 işletim sistemini getireceğinin sözünü verdi.

macOS üzerinde Windows çalıştırma konusunda popüler bir sanallaştırma yazılımı olan  Parallels Desktop, şimdi de Mac bilgisayarlarda Windows 11 çalıştırılması için kolları sıvamış durumda. Geçtiğimiz hafta Microsoft tarafından resmen duyurulan Windows 11 aslında yeni Mac bilgisayarlarda desteklenmeyecek ancak her zaman olduğu gibi bazı Mac kullanıcıları sanallaştırma yazılımları ile Windows’u da deneyimleyebilecek.

Parallels,iMore’un haberine göre  Teams entegrasyonu ve Android uygulamaları gibi tüm özellikleri yayınlandıktan ve Mac uyumluluğu üzerinde çalışmaya başlamadan önce Windows 11 Önizleme yapısının bir parçası olarak Windows 11’e girmeyi beklediğini onayladı.

Henüz herhangi bir ayrıntı verilmedi ancak Parallels “bunu gerçekleştirmek için kesinlikle mümkün olan her şeyi yapacağını” söylüyor. Intel tabanlı Mac bilgisayarlarda sanallaştırmanın yanı sıra Boot Camp’i kullanarak Windows çalıştırılabilecek. Öte yandan, Windows’u Boot Camp aracılığıyla çalıştırmak artık tüm Apple işlemcili Mac’lerde mümkün değil ve sanallaştırma tek seçenek olarak kalıyor.