Anasayfa Haber Twitter, Tweet’ler İçin Yeni Özellikler Üzerinde Çalışıyor

Twitter, Tweet’ler İçin Yeni Özellikler Üzerinde Çalışıyor

Twitter yeni özellik test ediyor
Twitter yeni özellik test ediyor

Twitter, tweet’ler için filtreleme ve hedef kitle seçme gibi çeşitli özellikler üzerinde çalışıyor.

Twitter, belirli insan gruplarıyla tweet paylaşmanın yeni yollarını düşünüyor. Şirket, kullanıcıların hesapları veya gizlilik ayarlarını değiştirmek zorunda kalmadan belirli hedef kitlelere yönelik tweet’leri hedeflemesine olanak tanıyan yeni özellikler için iki konsept gösterdi.

İlkine göre, kullanıcılar hesapları içerisinde “güvenilir arkadaşlar” tanımlayabilecekler. Böylece attıkları tweetler sadece bu listede var olan kullanıcılar tarafından görülebilecek. Bu özellik Instagram’ın hikayeleri için kullandığı “yakın arkadaşlar” özelliğini benimsetiyor. Twitter’ın şu anki sürümünde, gönderilere kimin yanıt verebileceğini seçebilmeniz gibi özellikler yer alıyor.

Twitter yeni seçenekler üzerinde çalışıyor
Twitter yeni seçenekler üzerinde çalışıyor

Twitter ayrıca, insanların aynı hesaptan farklı kişilikleri yansıtan bir özellik sunuyor. Örneğin bir kullanıcı, işle ilgili konular hakkında tweet attığı profesyonel bir kimliğe ek olarak arkadaşları ve ailesi için olan kişisel bir kimliğe de sahip olabilir. Görüntülere göre, kullanıcılar herhangi bir kişiyi herkese açık veya özel yapma hakkına da sahip olabilecekler. Bu bağlamda yeni takipçiler, tweet’leri hangi “yönden” görmek istediklerini seçebilecek.

Courter son olarak, kullanıcıların “görmemeyi tercih ettikleri” belirli kelimeleri veya kelime öbeklerini seçmelerine olanak tanıyan yanıt filtresi için bir konsept gösterdi. Bu sayede kullanıcıya yanıt veren veya kullanıcıdan bahseden bir başka kullanıcı, bu kelimelerden veya ifadelerden birini kullandığında, kelimelerin o kişinin tercihine aykırı olduğunu öğrenecek.

Twitter yanıtlama özellikleri değişebilir
Twitter yanıtlama özellikleri değişebilir

Ayrıca Courter tarafından paylaşılan görsellere göre özellik, kimsenin rahatsız edici kelimeleri kullanarak tweet göndermesini engellemeyecek, fakat alıcı taraftaki kişi tarafından daha az görünür hale getirilecek. Bu fikir, Twitter’ın geçmişte kullandığı diğer zorbalık karşıtı dürtülere benziyor, ancak her kullanıcı kendi konuşma “sınırlarını” belirleyebildiği için bir adım daha ileri gidilmiş oluyor.

Tüm bu özellikler hala sadece fikir aşamasında, bu nedenle kullanıma açılıp açılmayacağı konusunda kesin bir bilgi yok. Ancak şirket, Twitter’ın oluşturmaya karar verdiği gelecekteki araçları bilgilendirebilmek için tasarımlar hakkında geri bildirim arıyor. En azından Twitter’ın kişisellik hakkında nasıl düşündüğüne ışık tutuyor.