Anasayfa Makale İncelemeler DC Super Hero Girls: Teen Power İncelemesi

DC Super Hero Girls: Teen Power İncelemesi

DC Super Hero Girls: Teen Power için doğru hedef kitle olup olmadığımı bile bilmiyorum ama kısa süre oyunla vakit geçirdikten sonra eğlendiğimi fark ettim. Aslında işin özü bu değil mi? Eğlenmek. Lauren Faust tarafından oluşturulan DC Super Hero Girls serisine dayanan bu uyarlama, arkadaşlardan oluşan çeteyi yönetmenize olanak tanıyor.

Hobbs Körfezi’nde bir görev sırasında yaşanan kargaşanın uğursuz bir komplonun parçası olduğunu öğreniyor ve bir kez daha kötülükle mücadele ediyoruz. Aslında sıradan bir süper kahraman senaryosu ama DC Super Hero Girls söz konusu olduğunda işler biraz ilginçleşiyor. Bu kez bir araya gelip günü kurtarmak kahramanlara ve kötülere kalıyor. DC Super Hero Girls’te, anarşik otomatları parçalara ayırırken Supergirl, Batgirl, Catwoman, Harley Quinn, Wonder Girl ve Star Sapphire arasından seçim yaparak güçlü bir ekip oluşturabiliyorsunuz. Yani herkes burada.

Metropolis’i görkemli bir park yerine dönüşmekten kurtarmak hayatımızın bir parçası ama DC kahramanlarına günlük yaşamlarında rehberlik etmeniz de gerekecek. Bir çocuk oyunu olduğu için katılabileceğiniz etkinliklerin hiçbiri karmaşık değil ve oyun hem mekaniksel olarak hem de anlatı olarak son derece sade hazırlanmış.

Oyunun dönvüş mekanikleri son derece basit olsa da yeni beceriler toplandığında şaşırtıcı derecede derinleşebiliyor. Wonder Girl kalkanını daha fazla güç elde etmek için kullanabilir, Batgirl  daha yüksek tesirli bir Batarang seçimine sahip olabilir ve Supergirl ısı görüşü sırasında patlama oluşturabilir. Yeterince güçlendiğinizde yönettiğiniz her bir süper kahraman size farklı ve eğlenceli mekanikler sunuyor. Yine de DC Super Hero Girls: Teen Power’ı günümüzün diğer büyük hack ‘n Slash oyunlarıyla karıştırmamanız gerekiyor.

Oyunun diğer etkinlikleri şehir sakinlerine yardım etmek, görüp görebileceğiniz her türlü şeyi toplamak ve Metropolis’i keşfetmek bulunuyor. Böylece kıyafet özelleştirme seçeneğinin kilidinin açabilir ve yakın dövüşleri daha eğlenceli hale getirecek yetenekler kullanabilirsiniz. Son derece basit ve eğlenceli hazırlanan DC Super Hero Girls: Teen Power’ın tek dezavantajı kamera açısında yaşanan problemler diyebilirim. Ayrıca oyunun daha temel doku kalitesi Nintendo Switch’in küçük ekranı için yeterli olsa da, iş dev ekranlı bir TV’de oynamaya geldiğinde grafikler sırıtabiliyor.

Yayınlanan çizgi filme aşinaysanız veya en azından çocuklarınız için eğlenceli bir şeyler almak istiyorsanız, o zaman DC Super Hero Girls: Teen dikkatinizi çekebilecek bir oyun. TV dizisinin yıllarca süren aksiyonundan sonra bunu üç boyutlu bir alanda tekrarlamak hoş bir tempo değişikliği diyebilirim.