Anasayfa Haber LG’nin İlk Mini LED TV’leri Bu Ay Gelecek

LG’nin İlk Mini LED TV’leri Bu Ay Gelecek

LG, ilk Mini LED TV modelleri için son hazırlıklarını yapıyor. Yeni modeller Temmuz ayında kullanıcılarla buluşacak.

LG son zamanlarda cep telefonu pazarına veda etse de, TV bölümü hala endüstriyel anlamda lideri konumda yer almakta. Bu ay şirketin geçtiğimiz Aralık ayında duyurduğu ilk tüketici Mini LED TV’leri (QNED) piyasaya sürülecek. Televizyonlar, diğer LCD TV’lere kıyasla gelişmiş tepe parlaklık ve kontrast oranı sunarken, OLED’lerden daha düşük fiyata sahip olacak.

Ek olarak Samsung, son zamanlarda Mini LED ürünlerini benimseyen birkaç TV üreticisinden biri. Bu modeller, arkadan aydınlatma olmadan kendi kendini aydınlatması nedeniyle OLED’lere benzeyen pahalı MicroLED ile karıştırılmamalı. Mini LED teknolojisi, en son 12.9 inç iPad Pro’da ve yakında çıkacak olan Acer Predator Helios 500 gibi dizüstü bilgisayarlarda da bulunuyor.

LG’nin Quantum Nanocell Mini LED (QNED) olarak adlandırdığı uygulaması, rakip TV üreticileriyle aynı şekilde çalışıyor. Mini LED arka aydınlatma, 2.500’e kadar karartma bölgesi ve gelişmiş yerel karartma teknolojisi ile eşleştirildiğinde inanılmaz tepe parlaklık ve 1.000.000:1 kontrast oranı üreten yaklaşık 30.000 minik LED’den oluşuyor. LG, bu rakamların 86 inçlik 8K modeli için olduğunu belirtiyor.

Mini LED’ler, “inanılmaz” renk doğruluğunun yanı sıra yüksek kontrast (normal LCD TV’lerden 10 kat daha iyi), koyu siyahlar ve mükemmel HDR görüntü kalitesi sağlayan geniş bir renk gamı sağlıyor. Ancak LG, QNED’in OLED TV’leri ile aynı seviyede olmadığını, dolayısıyla daha büyük modellerin 8K sürümlerinin pahalı olsa da bu sayede daha uygun fiyata sunulduğunu ifade ediyor.

LG Mini LED TV modelleri için yenileme hızları 60Hz ile 120Hz arasında değişmekte. Ancak yalnızca 4K modellerde Değişken Yenileme Hızları (VRR) bulunuyor. Bu yeni setlerin her birinde HDMI 2.1 bağlantı noktaları da yer alıyor. Bu bağlamda LG’nin yeni modelleri PS5/XBSX oyuncuları için iyi birer seçenek. Ek olarak modeller Dolby Atmos ile birlikte HDR10, HLG ve Dolby Vision HDR’yi destekliyor. 4K modelleri için a7 Gen 4 AI işlemci kullanılmış ve Premium a9 Gen 4 AI işlemcisi ise 8K modellerde kullanılmış.

LG’nin 4K QNED TV’leri 65 inç model için 1.999 dolardan başlıyor, 75 inçlik model 2.999 dolar, 86 inçlik model 3.999 dolar, 65 inç 8K TV 3.499 dolar, 75 inç model 4.799 dolar ve son olarak 86 inç 8K QNED 6.499 dolar.

4K QNED90 ve 8K QNED99 modelleri bu ay Kuzey Amerika’da piyasaya çıkıyor ve birkaç hafta sonra diğer bölgelere yayılmaya başlayacak. Son olarak ülkemiz fiyatlarının nasıl olacağı ise henüz belli değil.