Anasayfa Haber iPhone 14 Serisi, 120 Hz LTPO OLED Panellere Sahip Olacak

iPhone 14 Serisi, 120 Hz LTPO OLED Panellere Sahip Olacak

LG Display

LG, iPhone 14 serisi için LTPO OLED panellerinin üretimini artıracak.

iPhone 13 serisi piyasaya sürüldüğünde ekranlarının yenileme hızı 60 Hz olarak belirlenmişti. Ancak iPhone 13 Pro modelinde bu durum farklı. iPhone 13 Pro modeli, 120 Hz LTPO OLED panellere sahip olacak. Apple’ın 120 Hz LTPO OLED panelleri yalnızca iPhone 13 Pro’da kullanmasının sebebi ise panelleri yalnızca Samsung’un üretiyor olması ve Samsung’un da yeterli üretim kapasitesine sahip olmaması. Şimdi ise yeni nesil iPhone 14 serisi ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

LG, Apple’a LTPO OLED panellerini tedarik etmek isteyen şirketlerden biri. Şirket, gerekli panelleri gelecek yıl üretmeye başlamayı planlıyor.  Böylelikle üretilen panel miktarı ve panellerin üretim hızı artmış olacak. LG, The Elec’te yer alan habere göre ilk olarak iPhone 14 serisi için LTPO OLED panelleri tedarik edecek. Şirket bunu yapabilmek için LTPO panel üretim ekipmanı tedarik eden Avaco şirketiyle halihazırda görüşmelerde bulunuyor. LG’nin üretime başlaması için Apple’ın da onayı bekleniyor.

iPhone

Avaco, Apple’ın gerekli onayları sağlamasının ardından LG’nin üretim tesislerine ekipmanları göndermeye başlayabilir. LG, Avaco’nun ekipmanları göndermeye başlamasıyla birlikte her şey planlandığı gibi gittiği taktirde iPhone 13’te yer alan stratejinin aksine tüm iPhone 14 modelleri için LTPO OLED panelleri tedarik etmeye başlayacak. Hatta şirket, Samsung’un tedarik ettiği iPhone Pro serisi için de LTPO panelleri tedarik etmeye başlayabilir. Bu durum, Apple’ın panel tedarikini daha da çeşitlendirmesi ve Samsung’a olan bağımlılığının da azalması anlamına geliyor.