Anasayfa Haber Su Dayanıklılık Testi Yapan Uygulama: Water Resistance Tester

Su Dayanıklılık Testi Yapan Uygulama: Water Resistance Tester

Water Resistance Tester

Water Resistance Tester, suya batırmaya gerek kalmadan akıllı telefonunuzun suya dayanıklılık testini yapabileceğini iddia ediyor.

Günümüzde birçok amiral gemisi akıllı telefon IP68 gerekliliklerini yerine getirmeleri sayesinde 1.5 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık gösterebiliyor. Bu sertifika ayrıca cihazın toza ve kuma dayanabileceği anlamına da geliyor. Şimdi ise Water Resistance Tester adlı bir Android uygulaması su olmadan suya dayanıklılık testi gerçekleştirme iddiası ile merak uyandırıyor.

Water Resistance Tester, su geçirmez contalarının bütünlüğünü kontrol etmek için akıllı telefonunuzun barometresini kullanıyor. Bununla ilgili daha ilginç olan şey başta da bahsettiğimiz gibi telefonunuzun suya dayanıklılık özelliğini ölçmek için suya ihtiyacınız olmaması. Barometrik sensör, cihazın içindeki basınç seviyesini belirlerken, uygulama bu basınç seviyesindeki değişiklikleri ölçebiliyor.

Uygulamayı kullanmak için telefonunuzu bir yüzeye koymanız ve başparmaklarınızı ekrana sıkıca bastırmanız yeterli. Testten sonra uygulama, telefonunuzun su geçirmezliğinin hala sağlam olup olmadığını size bildiriyor. Tabii ki cihazınızın IP derecesi veya barometresi yoksa uygulamayı kullanamayacağınızı da söyleyelim.

Geliştirici, eski akıllı telefonunuzu su sıçramasına maruz bırakmaya karşı da uyarıyor. Bunun sebebi telefon yaşlandıkça contaların artık işlevini yerine getirememesi.

Uygulamayı Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Reklamlardan kurtulmak içinse 0,99 dolar ödemeniz gerekiyor.