Anasayfa Haber Snapdragon 895 Benchmark Puanları Sızdırıldı

Snapdragon 895 Benchmark Puanları Sızdırıldı

Qualcomm Snapdragon 860

Snapdragon 895 SoC benchmark puanları, Snapdragon 888’e göre önemli bir artış gösteriyor.

Qualcomm, Snapdragon 895 olarak adlandırılan yeni nesil amiral gemisi SoC’nin (yongada sistem) lansmanına hazırlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yonga setinin üretiminin Samsung ve TSMC arasında paylaşılacağı bilgisi ortaya çıkmıştı. Bu noktada, Qualcomm’un her zamanki amiral gemisi yonga seti lansman programını incelediğimizde, bu lansman için bir süre daha beklememiz gerektiğini görebiliriz. Yine de yeni amiral gemisi yonga seti ile ilgili bilgiler sızdırılmaya devam ediyor. Twitter kullanıcısı Tron tarafından bildirilen raporlar, Snapdragon 895’in elde ettiği tek çekirdekli ve çok çekirdekli puanlar açısından ilk Geekbench benchmark verilerini içermekte.

Snapdragon 895, @FrontTron hesabından atılan tweete göre Geekbench benchmark testinde tek çekirdekte 1.250 puan ve çok çekirdekte 4.000 puan toplamayı başardı. Buna karşılık eski amiral gemisi yonga seti olan Snapdragon 888, tek çekirdekli testlerde yaklaşık 1.120 puan ve çok çekirdekli testlerde yaklaşık 3.300 puan toplayabilmişti. Bu bağlamda iki yonga seti arasında tek çekirdek performansının yaklaşık yüzde 12’lik bir artış gösterdiğini ve genel performansın da yüzde 20’lik bir artış gösterdiğini söyleyebiliriz.

Snapdragon 895 Samsung ve TSMC

Bunun yanı sıra Tron, aynı tweet içerisinde yeni nesil mobil ekran kartı Adreno 730’dan da bahsetmekte. Gönderiye göre, Samsung’un yeni nesil amiral gemisi Exynos yongasında kullanması beklenen AMD RDNA 2 Mobil GPU, Qualcomm’un Adreno ile şu ana kadar sunduğundan daha iyi bir genel performans sergileyecek. Ancak iddiayı desteklemek için herhangi bir sayı veya kıyaslama verisine yer verilmemiş. Bu nedenle, yeni nesil GPU’ların tam olarak nasıl performans göstereceğine dair ayrıntılar halen belirsizliğini korumakta.

Son olarak Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 895’i 2021’in sonunda piyasaya süreceğini belirtelim. Amiral gemisi SoC’ye sahip olacak olan ilk telefonlar ise gelecek yıl piyasaya sürülecek.