Anasayfa Haber Intel 600 Serisi Yonga Setleri Alder Lake ve Raptor Lake İşlemcileri Destekleyecek

Intel 600 Serisi Yonga Setleri Alder Lake ve Raptor Lake İşlemcileri Destekleyecek

Intel Alder Lake

Intel’in 600 serisi yonga setleri, Alder Lake ve Raptor Lake işlemciler için uygun olacak.

Intel’den gelen bazı işaretler, yaklaşmakta olan Alder Lake ve Raptor Lake işlemcileri için platformlar arasında uyumluluğa işaret ediyor. Endüstri standartları komitesi SATA-IO’ya sunulan bir belgeye göre, Intel’in yakında çıkacak 600 serisi yonga setleri, hem Alder Lake hem de Raptor Lake işlemcilerini destekleyecek.

Şirket geçtiğimiz ay yaklaşmakta olan Alder-Raptor Lake PCH-S SATA Denetleyicisi için uyumluluk testi sonuçlarını, SATA spesifikasyonunu denetleyen ve destekleyen bir kuruluş olan SATA-IO’ya gönderdi. Belge, şirketin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için 600 serisi yonga setleri olan 7AB0, 7ACB, 7A30 ve 7A4B cihaz kimliklerini içeren Intel Platform Controller Hub’larını (PCH) kapsıyor.

Intel SATA-IO Belge

Ortaya çıkan belge, Alder Lake ve Raptor Lake CPU’larının, aynı yonga setlerini kullanabileceğini doğruluyor. Bu da Intel’in 600 serisi PCH’lerini kullanabilecekleri anlamına gelmekte. Ancak bir yonga seti ile CPU arasındaki uyumluluk konusunda farklı kriterler de bulunduğundan, herhangi bir Raptor Lake işlemcinin herhangi bir Intel 600 serisi anakartla otomatik olarak uyumlu olduğunu söylemek yanlış olacaktır.