Anasayfa Haber Super Mario 64 Kopyası, Açık Artırmayla 1.56 Milyon Dolara Satıldı

Super Mario 64 Kopyası, Açık Artırmayla 1.56 Milyon Dolara Satıldı

Super Mario 64, Açık Artırmayla 1.56 Milyon Dolara Satıldı

Nintendo’nun geliştirdiği eski oyunlar satılmaya devam ediyor. Yakın zamanda yapılan yeni bir müzayede Super Mario 64’ün açılmamış kopyası da rekor bir fiyata alıcı buldu.

Nintendo’nun klasik oyunları yapılan açık artırmalara resmen hükmediyor. Legend of Zelda’nın nadir bulunan bir kopyasının 870.000 dolar satış rakamına ulaşmasından kısa bir süre sonra, kutusu dahi açılmamış Super Mario 64 oyunu 1.56 milyon dolara satıldı. Neredeyse iki kata varan büyük artışın ilerleyen açık artırmalarda da süreceği tahmin ediliyor.

1.56 milyon doların Super Mario 64 için gereğinden çok fazla bir miktar olduğu söylenebilir ancak müzayede yer alan görevlilere göre, kopyanın fabrikadan çıktığı günkü gibi durması bu fiyatın oluşmasında büyük bir etkiye sahip. Dünyanın en büyük açık artırma şirketi olan Heritage Auctions, olağanüstü fiyata satılan oyunun Wata ölçeğinde 9.8 A++ derece yaptığını açıkladı. Wata ölçeği, Wata Games şirketinin belirlediği standartlara göre eski oyunların orijinalliği ve durumunu incelemede kullanılan derecelendirme sistemi olarak biliniyor. Özellikle de açık artırmayla ilgilenen kişilerinin faydalandığı ölçek, bu tip satın alımlarda büyük önem arz ediyor. Ayrıca orijinallik ve sağlamlık açısından yüksek puana sahip oyunların “Case Fresh” olarak tanımlandığını belirtelim. Satılan Super Mario 64 de bu tanımlamaya uyuyor.

Super Mario 64
Kaynak: Heritage Auctions

Nintendo’nun efsaneleşmiş yapımlarından olan Super Mario 64, oyuncular için bambaşka konumda olmasının yanında, N64 konsolunun tanıtılmasındaki etkisiyle de değerli sayılıyor. Zira Legend of Zelda’nın 870.000 dolara satılıp Super Mario’nun büyük ölçüde bu seviyeyi geçmesi aralarındaki farkı ortaya koymakta. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.