Anasayfa Haber Ukrayna’da PS4 Pro ile Çalışan Kripto Para Çiftliğine Baskın Düzenlendi

Ukrayna’da PS4 Pro ile Çalışan Kripto Para Çiftliğine Baskın Düzenlendi

Ukrayna'da PS4 Pro ile Çalışan Kripto Para Çiftliğine Baskın Düzenlendi

Ukrayna Güvenlik Servisi’nin yaptığı araştırmalar sonucunda kaçak elektrik hattıyla çalışan PS4 Pro konsolların yer aldığı kripto para çiftliği keşfedildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi, ülkenin elektrik şebekesinden elektrik çaldığı iddia edilen bir kripto para madencilik çiftliğini ortaya çıkardı. Ukrayna’daki Vinnytsiaoblenergo enerji dağıtım şirketinin hemen yanındaki bir depoda bulunan kripto para çiftliğinde bilgisayar donanımından çok, dikey olarak yan yana dizilmiş binlerce PS4 Pro oyun konsollarının yer alması da dikkat çekti. Yetkililer, 3800’ü PS4 Pro’lardan oluşan 5000 cihaza el koyulduğunu açıkladı. 3800 adet PS4 Pro’nun günümüzdeki değeri ise 1.5 milyon doların üstünde.

Ukrayna’da şimdiye kadarki en büyük kripto para çiftliği olarak nitelendirilen deponun Kiev ve Vinnitsa şehirlerinde yaşayan bazı kişiler tarafından işletildiği söylentiler arasında. Ayrıca bu alana çekilen yasa dışı elektrik hattının anlaşılmasını önlemek için özel elektrik sayaçlarının da kullanılması projenin profesyonel kişilerce tasarlandığını gözler önüne seriyor. Bahsedilen kaçak elektrik hattıyla yaklaşık 256.648 dolarlık elektriğin harcandığı tahmin edilmekte. Yetkililer bu derece büyüklükte elektrik hırsızlığının küresel anlamda da kötü sonuçlara sebep olabileceğini belirtti. Soruşturmanın devamında Vinnytsiaoblenergo enerji dağıtım şirketi kendine yönelik suçlamaları reddederek, depoda bulunan ekipmanların kuruluşun sağladığı elektrik kaynağından faydalandığına dair bir kanıtın olmadığını söylüyor.

PS4 PRO

Kripto para dünyasında herhangi bir teknolojik cihazla madencilik yapmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Zira madencilik için enerji santrali alan şirketlerden, Nintendo Gameboy ile Bitcoin kazanlara kadar çeşitli şekillerde bu sektörün geliştiği aşikar. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.