Anasayfa Haber Yeni Google Drive Masaüstü Uygulaması Geliyor

Yeni Google Drive Masaüstü Uygulaması Geliyor

Yeni Google Drive

macOS ve Windows için yeni Google Drive masaüstü uygulaması kullanıcılara daha fazla kolaylık sunacak.

Google tarafından macOS ve Windows için yeni Drive uygulaması kullanıcılara sunuluyor. Yeni Google Drive masaüstü uygulaması, kullanıcılarının dosyalarını yedeklemesini ve senkronize etmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Masaüstü için Drive, Yedekle ve Senkronize Et uygulamasının ve iş kullanıcıları için olan Drive Dosya Senkronizasyonu’nun yerini alacak. Google Workspace’in artık herkesin kullanımına açık olduğu göz önüne alındığında, tabii ki ayrı senkronizasyon yöntemlerine sahip olmak pek mantıklı değil.

Google’a göre yeni uygulama, Yedekleme ve Senkronizasyon ile Drive Dosya Senkronizasyonu’nun en iyi kısımlarını birleştiriyor. Uygulama sayesinde fotoğraflarınızı ve videolarınızı Drive’ın yanı sıra Google Fotoğraflar’a yükleyip senkronize edebileceksiniz. Ek olarak, harici depolama cihazlarını bulutla da senkronize etme seçeneği bulunuyor. Daha hızlı erişim için yerel olarak depolanan dosya sürümleriyle Drive dosyalarını bilgisayarınıza yansıtmanız da mümkün olacak.

Masaüstünüz ve belgeleriniz gibi yerel klasörleri senkronize etme şansınız da bulunacak. Ayrıca, Microsoft Outlook ve Meet zamanlaması ile entegrasyon sağlanırken Microsoft Office dosyalarını kimin düzenlediğini gerçek zamanlı olarak görebileceksiniz.

Google, Yedekle ve Senkronize Et kullanıcılarından masaüstü için Drive’a geçmelerini istiyor. 1 Ekim tarihinden itibaren Yedekleme ve Senkronizasyon çalışmayı durduracak, bu nedenle dosyalarınızı Drive ile yedeklemeye devam etmek için geçiş yapmanız gerekecek.

Google Meet için filtreler ve maskeler geldiğini de hatırlatalım.