Anasayfa Haber WhatsApp Arama Arayüzü Yenileniyor

WhatsApp Arama Arayüzü Yenileniyor

WhatsApp arama Arayüzü

WhatsApp, arama yapılan ekranın tasarımını değiştirecek.

WhatsApp, çoklu cihaz desteği ve fotoğraf sıkıştırma ayarının ardından sesli ve görüntülü aramalar için yeni bir kullanıcı arayüzü sunarak yeni katılımcılar eklemeyi ve aramalara sonradan katılmayı kolaylaştırıyor. En son WhatsApp Beta güncellemesi, FaceTime’dan açıkça ilham alan yeni bir arama kullanıcı arayüzünü tanıtıyor. Yeni kullanıcı arayüzü ile geçişler, parlak beyaz renk şemasıyla daha belirgin hale getirilmiş. Önceki versiyonda geçişler gri tonluydu. Bu nedenle, ilk bakışta bir şeyin açılıp kapatılmadığını söylemek kolay olmuyordu.

Yeni tasarımla birlikte aramayı sonlandırma düğmesi de alt sıraya taşındı. Böylelikle bu düğme şimdi, ses, mikrofon ve video geçişlerinin yanında bulunuyor. Bununla birlikte, alt satırdan yukarı doğru kaydırmak katılımcı ekleme düğmesini ortaya çıkarıyor. Bu yenilik, cihazı tek elle tutarken aranacak yeni kişileri eklemeyi kolaylaştıracak. Katılımcı ekleme düğmesi halihazırda eski yerinde de mevcut ancak önümüzdeki günlerde komple kaldırılabilir.

WhatsApp Arayüz

WhatsApp’ın en son beta sürümündeki bir başka gelişme, grup çağrıları başladıktan sonra çağrıya katılma yeteneği. Servis, biri sizi bir grup aramasına davet ettiğinde cevapsız bıraktıysanız ve görüşme halen devam ediyorsa, “Katılmak için dokunun” seçeneğini sunuyor. Önceden bir arama kaçırıldığında görüşmeye girebilmenin tek yolu, arayan kişinin sizi tekrar eklemesiydi. Ancak yeni güncelleme ile aramaya insanları yalnızca bir kez davet etmek yeterli olacak. Davet edilen kişiler de diledikleri zaman aramaya katılabilecek.

Son olarak yeni arama kullanıcı arayüzü ve geliştirilmiş grup arama deneyiminin Android ve iOS için en son WhatsApp beta güncellemesiyle birlikte sunulduğunu belirtelim.