Anasayfa Haber Ekran Kartı Fiyatları Düşmeye Devam Edecek

Ekran Kartı Fiyatları Düşmeye Devam Edecek

Yeni yayınlanan raporlara göre, madencilik sektöründeki gelişmeler ve GPU üretiminin artması gibi nedenlerden dolayı fiyatların düştüğünü göreceğiz.

Ekran kartlarının fiyatları, madenciler ve oyuncuların yüksek talebi nedeniyle inanılmaz derecede artış gösterdi. İşin içine yetersiz GPU ve bileşen üretimi de girince kullanıcılar ekran kartlarına ulaşamaz oldu. Ancak üretim iyileştikçe ve madencilerden gelen talepler azaldıkça, ekran kartı fiyatlarının bu çeyrekten itibaren düşeceği tahmin ediliyor.

AMD RDNA 2 mimarisine sahip RX 6000 serisi ve NVIDIA Ampere mimarili RTX 3000 serisi ekran kartlarına olan talebin yüksek olması muhtemel görünüyor. Ancak Çin hükümetinin kripto para madenciliğine vurduğu darbelerle birlikte madencilik çiftliklerinden gelen taleplerin düşeceği söyleniyor.

AMD GPU Satışları

DigiTimes‘ın güncel raporuna göre Ethereum madenciliği eskisi kadar kârlı değil ve yeni ekran kartı almak isteyen madencilerin sayısı azalacak. Dahası, birçok madenci ve hatta madencilik çiftlikleri, mevcut donanımlarını satmaya meyilli görünüyor. İkinci el piyasasında kullanılmış ekran kartlarının sayısının artmasıyla fiyatlar da düşecek.

Bu arada AMD ve NVIDIA’nın GPU üretimini artırmak için ek çaba sarf ettiğini belirtelim. Yani madenciler yoluna devam etse bile fiyat artışlarının daha ılımlı olmasını bekleyebiliriz.