Anasayfa Haber Google Meet, Ücretsiz Kullanıcılar İçin Arama Süresi Sınırı Getiriyor

Google Meet, Ücretsiz Kullanıcılar İçin Arama Süresi Sınırı Getiriyor

Google Meet Filtreler

Google Meet, artık ücretsiz kullanıcılar için arama süresini sınırlandırıyor.

Google, pandemi nedeniyle video konferans uygulamalarına yönelik artan talebe yanıt olarak geçtiğimiz yıl Google Meet’i herkes için ücretsiz hale getirmeye karar vermişti. Ancak Google, bu hamlenin yalnızca geçici bir süreç olduğunu ve ücretsiz Gmail hesapları için süre sınırının gelecekte tekrar uygulanacağını açıkça belirtti. Şirket ilk etapta bu süreç için son tarihi Eylül 2020 olarak belirlese de, pandemi şartları nedeniyle de birkaç kez ileri erteledi. Ancak şimdi ücretsiz hesaplar için sınırsız arama süresi sona eriyor.

9to5Google, Google’ın ücretsiz Gmail hesaplarına sahip Google Meet kullanıcıları için süre sınırını geri getirdiğini bildirdi. Bu da kullanıcılar eğer ücretli bir Google Workspace kullanıcısı değilse, grup aramalarının 60 dakika ile sınırlanacağı anlamına geliyor. Google, kullanıcılara aramalarının sona ermek üzere olduğu konusunda 55. dakikada bilgilendirme yapacağını söylüyor. 60 dakikanın sonunda ise arama otomatik olarak sona erecek ve kullanıcı sohbete devam etmek isterse başka bir Google Meet bağlantısı oluşturmak zorunda kalacak.

GoogleMeet

Bununla birlikte şirket, ücretli Google Workspace üyeliği için kullanıcıları teşvik ediyor gibi görünüyor. Google Workspace’in bireysel planı şu anda 9.99 ABD doları fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulmuş durumda. Ancak Google, Ocak 2022’ye kadar sabit oranda %20’lik bir indirimi de uygulayarak, planı şu anda 7.99 ABD doları fiyat etiketiyle satışa sunmuş.

Son olarak Google’ın değişliği yansıtmak için Google Meet destek sayfasını da güncellediğini belirtelim.